Preşedintele CJ, Radu Moldovan: Avem asigurate finanţările, drumurile sunt în diferite stadii de licitaţie. Vezi tronsoanele care vor fi modernizate!

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, susţine că administraţia judeţeană are finanţarea asigurată pentru proiectele de infrastructură, care se află în diferite stadii de procedură de achiziţii publice.

„Drumul de la Chiochiş spre Beclean se află în evaluare. Avem cele trei drumuri judeţene: Beclean – Nuşeni – Chiochiş, Sânmihai – Miceşti – Visuia, Domneşti – Neţeni – Albeşti, care în momentul de faţă sunt în procedură de achiziţie publică, contractul de finanţare a fost semnat prin luna iunie, urmează execuţia pe aceste drumuri şi pe multe altele, de la Cociu prin Nimigea, până la Zagra, Bistriţa-Tărpiu, Şieu – Şoimuş – Budacu de Sus. Sunt 7-8 loturi de drumuri. Ne apropiem de modernizarea întregii reţele de drumuri, undeva la peste 600 km din cei 730. Vor rămâne câteva capete de drumuri nemodernizate pentru care căutăm finanţare. Am semnat contractul pentru tronsonul de drum Monor – Gledin – Vătava. Suntem în procedură de achiziţie avansată cu tronsonul Şopteriu – Urmeniş, un tronson de drum judeţean nemodernizat”, a explicat preşedintele Radu Moldovan.

Potrivit acestuia, şi pentru Drumul Judeţean 151 care a fost modernizat acum 7-8 ani se caută soluţii.

„Rămâne DJ 151, cei aproximativ 80 km, la care vom începe lucrările de anul viitor, când vom pregăti documentarea pentru noul exerciţiu financiar. Drumul a fost făcut cu multe probleme, îl întreţinem şi acum din banii de garanţie a constructorului, în valoare de aproximativ 75 miliarde. Facem documentaţia pentru a-l putea moderniza pe modelul instituit de mine, de când conduc Consiliul Judeţean, adică cu lucrări de foarte bună calitate, cu tratarea şanţurilor, podeţelor şi a părţii adiacente, a părţii rulabile a drumului”, a explicat preşedintele Radu Moldovan.

 

 

Comentarii

17/12/19 22:49
Vizitator

Radu Moldovan ar trebui să stie că inafară de drumuri localitătile de pe intregul teritoriu administrativ al judetului se confruntă si cu alte necesitati. Astfel nu trebuie neglijat faptul că locuitorii satelor de pe câmpie precum Ocnita, Archiud, Budurleni, Orosfaia, Comlod si Milas nu au apă curentă iar locuitorii lor sunt rezolvati si amenintă cu trecerea la judetul MURES!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5