Preşedintele CJ, Radu Moldovan: Lucrările de construcţie la podul din Bistriţa Bârgăului vor fi finalizate la sfârşitul lunii august

Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan,  a verificat stadiul lucrărilor la podul de peste râul Bistrița din localitatea Bistrița Bârgăului.  Potrivit acestuia, edificarea noului pod va fi încheiată la sfârşitul lunii august. Costurile totale pentru reconstrucția podului de pe DJ 173 A sunt în valoare de 1.150.000 de mii de lei, finanţarea fiind asigurată din bugetul Consiliului Județean.

         „Localitatea Colibița este una dintre cele mai vizitate atracții turistice ale județului nostru, motiv pentru care accesul turiștilor la această locație, în condiții de siguranță rutieră, este o prioritate pentru mine. Am avut discuții cu reprezentanții constructorului și am primit asigurări că lucrările de construcție al noului pod vor fi realizate până la finalul lunii august.

Totodată, țin să amintesc de prioritatea 0 a Consiliului Județean în ceea ce privește drumurile județene, promovarea drumului ”Poarta Transilvană” (Mureșenii Bârgăului – Colibița – Prundu Bârgăulu - Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică – Lunca Ilvei), ca investiție prioritară la nivelul Regiunii de Nord-Vest, în vederea modernizării acestui drum din fonduri europene nerambursabile în exercițiul financiar 2014-2020”, precizează președintele Consiliului Județean, prin intermediul unui comunicat de presă.

***

Dată fiind starea avansată de degradare a podului de pe drumul județean 173 A, la km 8+177, dintre Bistrița Bârgăului și Colibița, începând cu data de 19 iulie circulația a fost închisă pentru refacerea podului.

În momentul de față, cei care vor să viziteze localitatea Colibița au la dispoziție Drumul Județean 173 D ( Mureșenii Bârgăului – Colibița) sau o variantă ocolitoare pentru mașinile de mic tonaj, în apropierea podului aflat în construcție.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5