Un pod pentru o jumătate de secol, la Bistriţa Bârgăului

Lucrările la podul de pe drumul judeţean 173 A, la km 8+177, dintre Bistriţa Bârgăului şi Colibiţa, au fost finalizate. Staff-ul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud – preşedintele Emil Radu Moldovan şi vicepreşedintele Dorin Popescu, primarii Vasile Laba (Bistriţa Bârgăului) şi Doru Crişan (Prundu Bârgăului), reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, ai firmei de construcţii au participat la recepţia acestui obiectiv, a cărui valoare a fost de aproximativ 1,4 milioane lei. 
 
Sunt bucuros că într-o zi cu soare, de vară,  am reuşit să finalizăm o investiţie importantă, acest pod de pe DJ 173, la ieşire din Bistriţa Bârgăului. E un pod care avea neapărată nevoie de reparaţii, de a fi refăcut, în urma sesizărilor repetate făcute de primarul Vasile Laba. În urma expertizelor făcute de Serviciul de Drumuri, împreună cu Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Ioan Ţintean, am făcut o analiză şi am decis că se impune în regim de urgenţă construcţia altui pod. Podul vechi era într-un stadiu avansat de degradare şi nu mai putea fi reparat. 
Este o investiţie de aproximativ 1,4 milioane (cu TVA inclus), care s-a derulat pe perioada a două luni de zile, mai precis din 19 iunie până în 22 august, când a fost redeschisă circulaţia. Este o lucrare de foarte bună calitate şi aş vrea să-l felicit pe ing. Alexandru Orţan, cel care a ales compania,  şi pe constructorii de la Satu Mare (n.n. – SC Fulga SRL Negreşti Oaş), care au făcut această lucrare în timp rapid şi de o foarte bună calitate. Vreau să-I mulţumesc şi primarului Vasile Laba care s-a implicat foarte mult în sprijinirea acestor lucrări”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan. 
 
 *** 
Drumul “Poarta Transilvană” rămâne o prioritate pentru Consiliul Judeţean
 
Preşedintele Emil Radu Moldovan a menţionat că prioritatea 0 a Consiliului Judeţean în ceea ce priveşte drumurile judeţene o constituie promovarea drumului ”Poarta Transilvană”, pe itinerariul Mureşenii Bârgăului – Colibiţa – Prundu Bârgăulu - Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică – Lunca Ilvei -  ca investiţie prioritară la nivelul Regiunii de Nord-Vest, în vederea modernizării acestui drum din fonduri europene nerambursabile în exerciţiul financiar 2014-2020. 
 
Chiar dacă sunt multe priorităţi, cea mai mare prioritate a noastră pentru atapa următoare, din punct de vedere al infrastructurii de drumuri, este asigurarea infrastructurii de acces în Colibiţa, pentru că suntem într-un stadiu avansat de lucru – împreună cu Primăria Bistriţa Bârgăului – în demersul de a declara această zonă staţiune turistică. Mai avem câţiva paşi de făcut împreună cu domnul primar pentru a întruni condiţiile solicitate de Autoritatea Naţională de Turism pentru a declara Colibiţa staţiune. 
Pe Programul Operaţional Regional vom depune acest proiect, avem gata documentaţiile încă de anul trecut, discuţiile au avut loc la nivel de specialişti din cele şase judeţe ale regiunii, plus cei ai ADR Nord-Vest. Avem un drum care se numeşte Transilvania de Nord, iar partea noastră -   Poarta Transilvaniei, pentru că suntem o poartă de intrare în Transilvania. Eu sunt foarte optimist că vom intra pe POR şi vom obţine finanţarea”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean.
 
Potrivit acestuia, acest proiect pentru care se solicită finanţare europeană are un punctaj bun, pentru că se intersectează cu o reţea TEN-T, şi anume calea ferată Ilva Mică – Vatra Dornei. 
 
 
“Dacă nu va fi finanţat pe POR, este clar -  şi m-am angajat în plenul Consiliului Judeţean - voi propune acest drum pe alt program de finanţare, în Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi de la bugetul judeţului”, a adăugat Radu Moldovan.  
 
*** 
În context, şeful Consiliului Judeţean a menţionat că pentru Colibiţa a fost rezolvată şi problema infrastructurii de apă şi apă uzată.
“La Colibiţa sunt lucrări de artă, pentru că este o zonă cu denivelări de teren, care duc la costuri foarte mari. Avem multe staţii de pompare, şi la canalizare şi la apa potabilă, am reuşit cu cei de la Aecom să găsim soluţii pentru a intra în etapa a doua a Master Planului pentru reţele de apă şi canalizare. În următorul exerciţiu financiar, vom avea apă şicanalizare în toată staţiunea Colibiţa”, a explicat preşedintele administraţiei judeţene. 
Mai multe imagini pe pagina noastra  de facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100007165333864
.................................
Citiți ediția print !  

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5