Centrele de informare turistică din comune vor fi interconectate cu cel al Consiliului Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunţat că un centru de informare turistică  pentru promovarea tuturor obiectivelor din judeţ va fi amenajat, foarte probabil, pe Bulevardul Independenţie, în fostul sediu al Taberelor Şcolare. Centrul va fi interconectat cu cele 19 centre de informare turistică din comunele judeţului, realizate prin proiecte finanţate prin Măsura 313.

         „În momentul de faţă avem făcute demersurile necesare pentru a prelua două clădiri, fosta Direcţie a Taberelor Şcolare şi fostul Tribunal. În zona Independenţei, la fosta Direcţie a Taberelor vom vedea ce proiect vom depune prin fonduri europene, pentru că sunt clăduri istorice, cu costuri foarte mari de reabilitare. Acolo, fiind o zonă destul de centrală,  vom vedea ce ne permite şi curtea – dacă va fi un gen de clădire deschisă, cu parcare interioră – acolo să facem un centru de turism, complex, în colaborare cu primăriile.

         În momentul de faţă sunt 19 proiecte în comune, pentru înfiinţarea de centre de informare turistică, şi trebuie să le interconectăm. Ei vor avea câte un angajat sau doi, şi atunci cu alţi 2-3-5 angajaţi la un centru judeţean de promovare a turismului să putem face un centru complex”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean, în cadrul unei conferinţe de presă.

*** 

Aducţiune de apă şi reţea de canalizare, la Colibiţa

         Emil Radu Moldovan a menţionat că, în paralel, administraţia judeţeană lucrează la proiecte care vizează dezvoltarea tursimului.

„Am primit o veste bună, că ne-au fost acceptate lucrările de canalizare şi aducţiune de apă în Colibiţa, de către Autoritatea de Mangement a POS Mediu. Urmează ca acei consultanţi să dea soluţiile, pentru că sunt lucrări de artă, costisitoare şi complexe”, a punctat preşedintele CJ.

***

Drumul „Poarta Transilvaniei”, prioritate zero la obţinerea fondurilor europene

         Potrivit acestuia, prioritatea zero este obţinerea finanţării prin Programul Operaţional Regional pentru drumul „Poarta Transilvaniei”, drum care urmează traseul DN 17 – drumul Blajului – Bistriţa Bârgăului – revenire în DN 17 – Strâmba – Ilva Mică – Lunca Ilvei – Coşna (judeţul Suceava), itinerariul acestuia continuând şi din DN 15 A, spre Sărăţel, Arcalia, Chiraleş, Lechinţa, Matei, Chiochiş, până la limita cu judeţul Cluj.

„Este un drum regional care trece prin toate cele şase judeţe din Regiunea de Nord-Vest. Costurile sunt foarte mari, eu aş fi extrem de mulţumit ca măcar prima parte a acestui proiect să o putem rezolva. În toamna aceasta vor începe discuţiile, între timp am dobândit şi o nouă calitate de preşedinte interimar al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, pentru că fostul preşedinte (n.n. – Horea Uioreanu, CJ Cluj) are o problemă. Voi face toate demersurile ca acest drum să poată intra în finanţare prin fonduri europene pentru că sunt costuri foarte mari”, a menţionat preşedintele Moldovan. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5