Preşedintele CJ, Radu Moldovan:Nu pentru şcoală, ci pentru viaţă învăţăm!

Acum, la început de an universitar, doresc să transmit salutul meu și toate gândurile bune tuturor studenților și profesorilor, pentru care ziua de astăzi reprezintă un nou început.

Cu siguranță că pentru mulți dintre voi dragi studenți din anul I, va fi primul pas al unei experințe care își va pune amprenta asupra voastră ca oameni, iar pentru voi toți ceilalți, va fi momentul încununării eforturilor pe care le faceți încă din primii ani de facultate. Pentru ca fiecare dintre tinerii din România să aibă șanse egale în viață și pentru ca țara noastră să devină o națiune puternică și respectată, aceasta are nevoie de resurse umane de calitate. Lucrurile făcute la voia întâmplării sau trecerea timpului nu sunt suficiente pentru ca viitorul nostru să fie așa cum ni-l dorim. Educația, munca, corectitudinea și solidaritatea sunt în schimb valori care le puteți dobândi în timpul facultății, și care dacă vi le veți însuși, veți fi pregătiți cu adevărat pentru viață.

Anii de studenție sunt fără doar și poate, cea mai frumoasă și importantă perioadă pentru definirea personalității și carierei unui om. Sunt anii în care înveți să fii selectiv, solidar, organizat și poate cel mai important, înveți cum să fii om între oameni. Abraham Lincoln spunea în felul următor: ”Cel mai bun mod de a prezice viitorul, este să îl construiești” iar fiecare dintre voi aveți acum cea mai potrivită conjunctură pentru a face acest lucru. Trăim într-un stat deocratic, care indiferent de neajunsurile care le are, oferă mult mai multe șanse decât le-a putut oferi vreodată părinților sau bunicilor noștri.

Luptați pentru drepturile voastre, fiți recunoscători pentru oportunitățile pe care le aveți și nu ratați nicio clipă în care puteți spune ce gândiți. Nu vă fie frică să vă stabiliți țeluri înalte și luptați pentru idealurile pe care le aveți.

Vă doresc mult succes în noul an universitar și spor în înfăptuirea tuturor planurilor mărețe pe care vi le-ați propus.
Doamne ajută!
CONSILIUL JUDEȚEAN
Președinte,
Emil Radu Moldovan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5