Preşedintele Emil Radu Moldovan: Sunt mândru să fiu român și sunt fericit că m-am născut pe aceste meleaguri minunate

Dragi locuitori ai județului Bistrița-Năsăud, 

Am ajuns la momentul în care sărbătorim 100 de ani de la împlinirea celui mai mare deziderat al poporului român, pentru care milioane de înaintași și-au dat viața: Marea Unire!

Un motiv de mândrie pentru noi, bistrițenii, sunt înaintașii noștri a căror contribuție a fost decisivă pentru actul unirii: Alexandru Vaida-Voevod, Episcopul Cardinal Iuliu Hossu și Enea Grapini. Prin ei, județul Bistrița-Năsăud și-a adus tributul unirii, iar prin faptele fiecăruia dintre noi, demonstrăm zi de zi că acest tribut nu a fost în zadar!

Acum, de noi depinde cum vor arăta următorii 100 de ani pentru copiii noștri! Acum, stă în puterea noastră să fim uniți, demni și neînfricați în a construi viitorul României. România înseamnă „acasă” pentru noi toţi! Așa cum sintetiza Octavian Paler: ”România este patria mea, restul sunt doar țări”.

Sunt mândru să fiu român și sunt fericit că m-am născut pe aceste meleaguri minunate, cu oameni harnici și curajoși care au plecat capul doar înaintea Bunului Dumnezeu. Avem motive să ne mândrim că suntem bistrițeni, avem motive să ne mândrim că suntem români și nu avem voie să uităm că astăzi noi pășim pe un pământ udat cu sânge de înaintașii noștri. 

La mulți ani, români! La mulți ani, România!

CONSILIUL JUDEȚEAN

Președinte,

Emil Radu Moldovan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5