Preşedintele Moldovan: 3,650 milioane lei pentru echipamente de protecţie pentru cei din prima linie! Şomaj tehnic pentru angajaţii din instituţiile de cultură subordonate CJ!

Consiliul Judeţean a alocat suma de 3.650.000 de lei din bugetul judeţului pentru a achiziționa materiale de protecție pentru cei  aflați în prima linie în lupta împotriva COVID-19. De aceste echipamente vor beneficia cadrele medicale din spitale, toți cei angrenați în situația de urgență “din stradă” și reprezentanții DGASPC!

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a precizat că banii au fost luaţi de la instituţiile de cultură din subordinea administraţiei judeţene, dar şi de la CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud.

„Urmează să se defăşoare procedurile de achiziţie conform legislaţiei în vigoare, pentru a asigura aceste echipamente. Dacă această criză se va prelungi  şi va fi necesară o nouă rectificare pentru finanţarea altor echipamente, nu voi ezita în a vă convoca într-o şedinţă, după ce voi discuta cu cei din aparatul de specialitate, cu cei implicaţi. Eu cred că în momentul de faţă principala noastra preocupare este să asigurăm securitatea sanitară a celor aflaţi în prima linie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.

Acesta a precizat că nu se mai desfăşoară evenimente culturale şi competiţii sportive, iar angajaţii instituţiilor de cultură vor intra în şomaj tehnic, pentru că legislaţia permite.

„Conform modificărilor făcute aseară (n.n. – marţi seara,în şedinnţa de Guvern), suntem eligibili cu instituţiile de cultură pentru a aplica la şomajul tehnic.  În urma discuţiilor cu colegii noştri care manageriază aceste instituţii, la aceste instituţii va rămâne personalul de pază şi cel care asigură continuitatea conform legii. Restul colegilor noştri, pentru această perioadă cât avem stare de urgenţă şi nu vom avea activităţi culturale, va rămâne în şomaj tehnic. Facem econnomii absolut peste tot unde se pot face şi împreună cu dvs. vom face toate eforturile necesare ca să asigurăm toate materialele de protecţie de care cei din prima linie au nevoie. E nevoie să fim solidari cu Guvernul României, cu toate instituţiile implicate în combaterea acestei crize provocate de Covid-19”, le-a spus preşedintele Moldovan consilierilor judeţeni, în sistem videoconferinţă. 

Este vorba despre aproximativ 90% din angajaţi Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, ai Bibliotecii Județene "George Coşbuc", ai Complexului Muzeal Judeţean.


Comentarii

01/04/20 15:50
Vizitator

Dintre institutiile de cultură cel mai putin au de suferit muzeele care sunt incluse in sistemul de "TUR VIRTUAL" si deci pot fi "vizitate" on-line. Intre acestea se numără atât Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud - BISTRIȚA, cât si Muzeul Grăniceresc - NĂSĂUD.
Vezi: http://www.cimec.ro/muzee/muzee-cu-tur-virtual.html

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5