Preşedintele Moldovan: Vom avea una dintre cele mai moderne secţii UPU din România. Gabriel Lazany: Sper ca pacienţii să fie înţelegători

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, consideră că Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa va fi printre cele mai moderne din ţară şi asta pentru că s-a ţinut cont de toate doleanţele medicilor.

 „De la 300 mp, vom avea 1400 mp, cu toate dotările necesare. Nivelul proiectelor era la o limită de 1,5 milioane euro şi pentru că noi ne-am asumat împreună cu Consiliul Judeţean că punem la dispoziţie absolut tot ceea ce au cerut medicii, de la suprafeţe la dotări, proiectul e de 3 milioane euro. Noi am dublat finanţarea, din bugetul propriu al Consiliului Judeţean ca să avem absolut tot ce este la zi din punct de vedere al echipamentelor. Sper să avem un constructor care să se mişte foarte repede şi această perioadă de tranziţie să fie una cât mai scurtă”, a spus Radu Moldovan.

În cadrul unei conferinţe de presă, managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany a precizat că este pregătită mutarea UPU în acea magazie, lucrându-se la amenajările interioare, în sensul respectării unor circuite medicale, chiar dacă este pe o perioadă provizorie. „Trebuie să facem accesul la fluidele medicale şi toate facilităţile de care au nevoie în UPU. Noi sperăm să înţeleagă pacienţii şi aparţinătorii că în următorul an de zile vom trece prin clipe destul de grele. Ca să ajungem la mai bine trebuie să trecem prin rău şi credem că pacienţii vor fi înţelegători”, a menţionat Lazany.

Acesta a explicat că după semnarea contractului, va urma o perioadă de proiectare, care va fi probabil de două luni, execuţia debutând în martie 2020. Pentru transferul pacienţilor în secţii, va fi construit un tunel spre liftul spitalului. De asemenea, pentru zonele de aşteptare, vor fi amplasate două containere. Se ia în discuţie inclusiv mutarea UPU Pediatrie, tocmai pentru ca medicii să poată interveni prompt în astfel de situaţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5