Peste 1500 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, premiaţi! Preşedintele Radu Moldovan: Vă preţuim !

          Ziua Mondială a Sănătăţii a fost marcată într-un mod inedit la Bistriţa, conducerea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi echipa managerială a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa gândind un eveniment unic la nivel naţional, găzduit de incinta Complexului Muzeal.

          Toţi medicii şefi şi asistenţii şefi de pe secţiile SJU Bistriţa au fost distinşi cu o diplomă oferită de tandemul preşedinte Emil Radu Moldovan – manager Gabriel Lazany, un gest simbolic, dar care arată întreaga preţuire de care se bucură personalul medical şi administrativ din spital, în rândul comunităţii bistriţene. De altfel, toţi cei 1524 de angajaţi ai SJU Bistriţa – de la personal administrativ, brancardieri, infirmieri, asistenţi, medici – vor primi aceste diplome.

Preşedintele Radu Moldovan: 90% din bugetul de investiţii merge spre sănătate! Să lăsăm problemele acasă, să comunicăm cu pacientul! 

          Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a ţinut să-i mulţumească managerului Gabriel Lazany pentru ideea acestei întâlniri prilejuite de Ziua Mondială a Sănătăţii. În cadru festiv, acesta a ţinut să le mulţumească tuturor lucrătorilor din sănătate pentru ceea ce fac pentru locuitorii judeţului, mai ales în acest context pandemic. Preşedintele Moldovan a menţionat că „din fericire sau din păcate” a fost internat la Spitalul Judeţean şi astfel a putut lua pulsul în mod direct. Acesta a remarcat investiţiile făcute în ultimii ani în infrastructura de sănătate care şi-au dovedit utilitatea în această pandemie şi a menţionat că acestea vor continua, chiar dacă bugetul pentru anul 2021 este unul „extrem de sărac”.

          „Cred că am reuşit să trecem cu bine şi sunt optimist că vom trece cu bine peste această perioadă. (...) Vestea bună este că investiţiile în sistemul de sănătate continuă şi vor fi păstrate la acelaşi nivel. Chiar dacă bugetul anului 2021 este unul extrem de sărac, am luat decizia, împreună cu colegii din Consiliul Judeţean şi sper să întrunim şi sprijinul membrilor CJ ca în proporţie de peste 90% banii de investiţii să se ducă spre sănătate. Avem lucrări importante care trebuie cofinanţate”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

          În context, acesta a precizat că aproape 2 milioane de euro vor fi investite în secţiile externe ale Spitalului Judeţean de pe strada Alba Iulia şi str. Ghinzii. Practic, tot ceea ce nu a fost considerat eligibil pe fonduri europene va fi suportat de la bugetul judeţean. "Nu ne mai dorim să grevăm activitatea de zi cu zi a spitalului şi să neglijăm necesitatea intervenţiei la bolile cronice sau alte intervenţii care nu sunt „urgenţe”. Proiectele de reabilitare termică vor fi completate, am primit acordul finanţatorului din fonduri europene. Vom creşte consistent condiţiile hoteliere din cele două secţii – saloane cu doi pacienţi şi baie proprie. De asemenea, vom construi două miniseţcii ATI cu câte 10 paturi, echipate cu tot ceea ce este nevoie, iar în condiţiile în care pandemia va continua, vom fi pregătiţi cu 150 de paturi, în zone izolate, unde cetăţenii vor primi cel mai bun tratament. Pe finalul anului cred că vom finaliza cele două investiţii”, a explicat preşedintele CJ.

          Radu Moldovan s-a referit şi la banii care mai sunt de plătit pentru amenajarea heliportului, pentru cofinanţarea proiectului de extindere UPU – SMURD, pe viitor dorindu-se obţinerea finanţării pentru noul pavilion al spitalului, dar şi amenajarea unei secţii de recuperare moderne în fostul Hotel Krone.

          În mesajul său, preşedintele CJ a recunoscut că, din păcate, în prezent sunt preluate doar temele negative din domeniul sănătăţii şi că un efort comun – lucrător din spital şi din administraţie – va putea corecta anumite deficienţe. „Fiecare dintre noi ne-am ales un drum, o carieră, nu ne-a obligat nimeni. Pe lângă drepturi, avem minime obligaţii. Pacientul trebuie tratat ca atare, când intrăm pe poarta spitalului trebuie să ne lăsăm toate problemele acasă, să intrăm zâmbind. Să comunicăm, să vorbim cu pacientul, cu aparţinătorii, pentru că sunt momente foarte grele şi nimeni nu ajunge la spital pentru că îşi doreşte. Înţeleg şi stresul şi presiunea sub care lucraţi, dar trebuie să ne pregătim şi să încercăm să schimbăm mentalităţi acolo unde este nevoie. (...) Am vrut să vă arătăm cât de mult vă preţuim, cât de recunoscători vă suntem şi să vă asigur că eu şi colegii mei – vicepreşedinţii Camelia Tabără şi Ciprian Kecskes-Simionca  - ne vom strădui să găsim soluţii ca activitatea dvs. să fie sprijinită cu tot ce este nevoie”, a mai spus Radu Moldovan.

Managerul Gabriel Lazany: E un gest care vine din inimă!

Managerul SJU Bistriţa, ec. Gabriel Lazany a precizat că ideea acordării unei diplome a fost preluată de la Cluj, însă la Bistriţa a fost dusă la bun sfârşit. „Ne-am gândit ca de Ziua Mondială a Sănătăţii să arătăm că, chiar dacă în media este un atac negativ la adresa spitalelor şi a personalului din spitalele publice,  noi ne gândim la cei din spitale, la lucrătorii din sănătate. Pentru că spitalul este un angrenaj complex, exact ca un mecanism de ceas elveţian – el funcţionează în momentul în care toate piesele din interior funcţionează, cu piese mai mari şi mai mici, dar toate la fel de importante, care nu ar putea funcţiona una fără cealaltă – nu am făcut nicio diferenţă între personalul spitalului, de la infirmiere, brancardieri, personal administrativ, până la medicii şefi de secţie, toţi au primit şi vor primi această diplomă. Este un gest simbolic, fără implicaţii materiale, dar un gest care vine din inimă. De aceea vă rugăm să-l apreciaţi ca atare”, a punctat managerul SJU Bistriţa, adăugând că are încredere în personalul spitalului.

          Nu în ultimul rând, dr. Aurelia Medan, medic şef ATI, a urat un sincer „La mulţi ani!” tuturor colegilor săi. „Vă doresc să vă înarmaţi cu multă răbdare, să ne dezvoltăm anduranţa, să ne răbdăm mult unii altora, să răbdăm pacienţilor şi cu cât răbdăm mai mult, cu atât vom ieşi victorioşi”, a concluzionat medicul bistriţean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5