Preşedintele Radu Moldovan: Bistriţa-Năsăud este pe primul loc la nivel naţional ca absorbţie a fondurilor europene

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a anunţat, la finalul şedinţei extraordinare, că judeţul Bistriţa-Năsăud a reuşit o performanţă meriturie, situându-se pe primul loc la nivel naţional ca nivel de absorbţie a fondurilor europene.

„Am, primit o veste foarte bună în urma unei discuţii pe care am purtat-o cu directorul execurtiv Alexandru Toniuc, că judeţul Bistriţa-Năsăud – mai exact aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean, colegii implicaţi, coordonaţi de administratorul public Florin Moldovan şi de directorul executiv Alexandru Toniuc – a reuşit o performanţă meritorie. Judeţul Bistriţa-Năsăud, în momentul de faţă, în orice tip de clasament s-ar face la nivel naţional în privinţa atragerii finanţărilor europene pentru proiecte de dezvoltare a comunităţii, este pe primul loc, atât ca sume nete, ca volum, într-un judeţ de categoria a patra, cu o populaţie între 300-400.000 de locuitori şi prin raportarea acestor fonduri per cap de locuitor. Eu mă bucur de acest lucru, i-am felicitat şi în şedinţa de consiliu pe colegii mei pentru aceste performanţe şi mă bucur foarte mult că toţi colegii din Consiliul Judeţean au conştientizat că administraţia s-a schimbat profund, că rolul unui funcţionar public este extrem de important şi că suntem într-o piaţă concurenţială şi trebuie să facem performanţă", a declarat preşedintele Radu Moldovan.

În context, directorul executiv Alexandru Toniuc al Direcţiei de Dezvoltare Durabilă din cadrul Consiliului Judeţean, a explicat că a ajuns la această concluzie în urma evidenţelor pe care le are Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional şi care sunt publicate pe site-ul oficial. „Din infortmaţiile pe care le avem de la ADR Nord-Vest, în momentul de faţă, doar pe Programul Operaţional Regional există contracte încheiate în valoare de aproximativ 190 milioane euro dintre care aproape 170 milioane de euro este valoarea contractelor al căror beneficiar este Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Avem un stadiu înaintat de implementare al contractelor semnate până în momentul de faţă şi se mizează mult în realizarea ţintei de absorbţie pe anul acesta, pe proiectele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud", a spus directorul executiv Alexandru Toniuc.

Acesta a reamintit faptul că primul contract de finanţare prin POR a fost semnat la Bistriţa, iar joi (n.n. – astăzi) va fi semnat un nou contract de finanţare pentru prima din cele cinci propuneri făcute de Consiliul Judeţean pe o Axă Retrospectivă, în valoare de aproximativ 12 milioane euro. „Nu am terminat de făcut documentarea la nivel european, dar eu cred că suntem printre cele mai performante regiuni la nivelul Europei din punct de vedere al fondurilor atrase, din fondurile structurale europene şi de investiţii, ceea ce mă bucură foarte mult. Este rezultatul activităţii Consiliului Judeţean, a instituţiei, dar eu aş sublinia, în primul rând, şi al domnului preşedinte", a declarat Alexandru Toniuc.

Aceste finanţări de aproximativ 170 milioane de euro au fost atrase din exerciţiul financiar 2014-2020, în special din 2016 încoace, şi vizează proiecte în infrastructura de sănătate, modernizarea drumurilor judeţene, Castelul Posmuş etc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5