Președintele Radu Moldovan: De mâine, vom face primele teste pentru Covid-19 la Spitalul Județean!

Se fac ultimele pregătiri pentru a realiza teste COVID - 19 la noi în județ, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan. Potrivit acestuia, aparatul Real Time PCR împreună cu kit-urile de testare au ajuns deja la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

"Se vor realiza pâna la 150 de teste, în 8 ore, echipa de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița este în plin training, iar mâine (n.n. - miercuri, 8 aprilie) vom efectua, oficial, primele teste. Am ținut foarte mult să ne descurcăm pe cont propriu, fără să mai așteptăm sprijin și am comandat acest aparat din timp. Organizația Mondială a Sănătății a transmis încă de la începutul pandemiei să „testăm, testăm, testăm”, iar acum vom putea să facem acest lucru în județul nostru, fără să mai existe acel decalaj de câteva zile până la confirmarea/infirmarea rezultatelor infecției, din cauza faptului că testele erau trimise la Cluj.

Deocamdată, avem o echipă de specialiști care lucrează cu acest aparat, însă dacă este nevoie vom suplimenta cu încă una.

Mult succes, medicilor! Multă sănătate, tuturor!", transmite preşedintele Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5