Președintele Radu Moldovan de Ziua Internațională a Pompierilor: Le mulţumim acestor salvatori, pentru curajul, spiritul de sacrificiu şi devotamentul cu care îşi fac datoria!

E Ziua Internaţională a Pompierilor. Cu riscul vieții lor, protejează viața, proprietățile și mediul, fiind zi de zi în prima linie. Le mulţumim acestor salvatori, pentru curajul, spiritul de sacrificiu şi devotamentul cu care îşi fac datoria în sprijinul nostru.

La mulţi ani, ISU Bistrița - Năsăud!

***

 

 

Ziua internaţională a pompierilor a fost instituită la 4 ianuarie 1999, ca urmare a morţii a cinci pompieri într-un incendiu de vegetaţie din Linton, Statul Victoria, Australia. Garry Vredeveldt, Chris Evans, Stuart Davidson, Jason Thomas şi Matthew Armstrong au fost trimişi pe 2 decembrie 1998 să stingă un incendiu, când o schimbare bruscă a direcţiei vântului a adus flăcările în drumul camionului de intervenţie, omorându-i pe pompieri. Mai târziu, J.J. Edmondson, locotenent de pompieri în Victoria, a coordonat instituirea Zilei Internaţionale a Pompierilor.

Pe 4 mai se celebrează şi Sfântul Florian, ocrotitorul pompierilor, care a fost comandant militar şi organizator al unei brigăzi de pompieri în vremea Imperiului Roman şi a fost martirizat în timpul persecuţiilor lui Diocleţian.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5