Preşedintele Radu Moldovan, din Republica Moldova: Suntem acelaşi popor, cu acelaşi suflet şi sânge. 19 comunități din Bistriţa-Năsăud, înfrăţite cu localităţi din Glodeni

O delegaţie de primari din Bistriţa-Năsăud, condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, se află în Raionul Glodeni din Republica Moldova. Nu mai puţin de 19 comune din judeţul nostru au parafat Axorduri de înfrăţire cu tot atâtea comune din Raionul Glodeni, cu care judeţul Bistriţa-Năsăud a semnat iun Acord de Cooperare.

„Între România și Republica Moldova nu e o relație specială și nici măcar o prietenie sinceră! Este același popor, același sânge și același suflet sub două steaguri aproape identice și pe două maluri ale unui Prut care devine din ce în ce mai mic!

Alături de primari inimoși din județul nostru am reușit să facem un pas important. După ce la finele anului trecut am reușit semnarea Acordului de Cooperare cu Raionul Glodeni, acum, cele 19 comunei din Raionul Glodeni au semnat acordurile de înfrățire cu 19 comune din județul Bistrița-Năsăud! Am trăit alături de primarii județului nostru momente emoționate, datorate bucuriei cu care am fost întâmpinați”,  transmite preşedintele Radu Moldovan.

Preşedintele Consiliului Judeţean precizează că după un prim proiect în Republica Moldova, cel de a deschide o filială a Bibliotecii Județene ”George Coșbuc” la Glodeni, acum au fost înmânate cheile unui automobil Dacia Duster nou pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Familiei Glodeni.

„Mai avem proiecte concrete, care nu sunt costisitoare din punctul nostru de vedere, dar care vor face diferența pentru mii de frați de-ai noștri de peste Prut! Românii nu vor să cucerească Moldova sau să îi ia resursele. Românii vor ca frații lor de sânge să poată să își determine singuri soarta și să ia urma României spre calea europeană!

Îi mulțumesc omologului meu, domnului președinte Ion Leucă, pentru că este un partenere onest și serios în proiectele noastre comune prin care încercăm să aducem România și Europa mai aproape de sufletele fraților noștri de peste Prut”, susţine preşedintele Moldovan.

***

         Printre primarii bistriţeni care au semnat acorduri de înfrăţire se numără Nicolae Moldovan – Beclean, Romeo Florian - Lechinţa, Damian Iustian - Teaca, Doru Crişan - Prundu Bârgăului, Vasile Laba - Josenii Bârgăului, Nicolae Vrâncean - Josenii Bârgăului, Vasile Şut – Tiha Bârgăului, Paul Ştir - Căianu Mic, Vlăduţ Purja - Târlişua, Horea Petruţ - Mărişelu, Ioan Scridonesi - Poiana Ilvei, Aurel Horea –Ilva Mică, Ioan Pavelea – Cpşbuc, Ioan Moniţa – Romuli, Ioan Mate - Sânmihaiu de Câmpie.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5