Președintele Radu Moldovan, la Gala Elitelor Medicale: Medicul este o prelungire a mâinii lui Dumnezeu. Meritați prețuirea și respectul nostru

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat, la Gala Elitelor Medicale, că la Bistrița se scrie o filă de istorie importantă a vieții medicale din Bistrița-Năsăud. Președintele CJ BN a menționat că e o onoare pentru întreaga comunitate să aibă la Bistrița atâtea personalități ale lumii medicale.

          “Acolo unde sunt oameni interesați de cei pe care îi reprezintă, e foarte greu ca atunci când managerul unui spital sau un medic îți cere ceva să spui că nu se poate. În 2012, imaginea Spitalului Județean Bistrița nu era cea mai fericită.E nevoie de investiții și în infrastructură, și în cultură, în sport, în sistemul social, dar zona care nu te așteaptă sunt problemele medicale ale fiecăruia dintre noi și ale oamenilor pe care îi reprezentăm. Am luat această decizie să tratăm ca prioritate zero sistemul de sănătate.

Am reușit să facem într-un județ mic, dintr-un spital județean care nu avea cel mai bun brand, o unitate cu care să ne mândrim. Mai avem de muncă, dar ceea ce am făcut, am făcut bine, iar satisfacția sufletească pe care am trăit-o de fiecare data atunci când am avut profesori, lectori, medici, ambasadori, miniștri, prim-miniștri care au avut cuvinte de apreciere la adresa investițiilor din spital, e de neînlocuit. Nu mai spun de scrisorile de mulțumire de la oamenii din județ, mulțumindu-le medicilor pentru ceea ce au făcut. Toate eforturile administrative pe care le-am făcut, investițiile pe care le-am făcut ar fi fost egale cu zero, dacă nu ar fi fost înnobilate de peste 90 de medici ultraspecializați care au venit să facă bine cetățenilor. Astăzi, într-un orășel mic, într-un județ mic din nordul Transilvaniei se întâmplă lucruri la care nu aș fi îndrăznit să visez cu ani în urmă“, a declarat președintele Radu Moldovan.

Președintele CJ BN a menționat că în ultimii 8 ani în Spitalul Județean de Urgență Bistrița au fost făcute investiții de aproximativ 50 milioane euro din fonduri europene, guvernamentale și de la bugetul județului, iar proiectele care sunt în derulare au o valoare de peste 85 milioane de euro. “Sunt lucruri care vor dezvolta în continuare spitalul nostru și serviciile pentru cetățenii pe care mă străduiesc să îi reprezint cum pot mai bine”, a adăugat Radu Moldovan.

În discursul său, președintele Consiliului Județean a făcut un scurt istorc al investițiilor, pornind de la deblocarea proiectului de modernizare a maternității, continuând cu Secția de chirurgie, Blocul Operator Centralizat cu 8 săli de operație – 8 milioane de euro, din fonduri proprii și guvernamentale,  cu Secția ATI – 4,2 milioane de euro. Din fonduri europene, dar mai ales din  buget local, a fost modernizată Secția UPU SMURD, a fost amenajat heliportul. De asemenea, au fost reabilitate secțiile spitalului de pe str. Ghinzii și str. Alba Iulia, fiind făcute modificări ale proiectului, pentru a nu mai bloca activitatea SJU Bistrița în context pandemic. Nu în ultimul rând, președintele Moldovan s-a referit la noua investiție într-un nou pavilion al spitalului, o investiție de 55 milioane de euro, finanțată prin PNRR.  Beneficiile extinderii Spitalului pentru pacienți și cadrele medicale sunt extinderea specialităților medicale - Cardiologie, Cardiologie intervențională, Neurologie, Neurochirurgie, Gastroenterologie, Gastroenterologie intervențională, Oftalmologie, ORL, Endocrinologie, Chirurgie plastică și reparatorie, Hemodializă; extinderea blocului operator cu încă 4 noi săli de operație; atragerea, în continuare, a noi specialiști pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate; construirea parcării moderne și robotizate.

“Am făcut o pasiune din povestea asta. Spun cu mare prețuire și respect pentru medici, împreună reușim să facem lucruri extraordinare pentru oameni, și asta e principala menire. Eu cred că medicul este o prelungire a mâinii lui Dumnezeu, care face foarte mult bine oamenilor. Vă asigurăm de tot respectul nostru, meritați prețuirea și toate aplauzele noastre”, a încheiat președintele CJ BN.

Președintele Radu Moldova a primit o distincție în semn de recunoaștere a investițiilor făcute în sănătate.

*** 

Bistriţa a avut onoarea de a găzdui Gala Elitelor Medicale, eveniment ajuns  anul acesta la cea de-a VI-a ediţie, una care marchează transformarea celui mai mare eveniment de profil din România într-o manifestare de anvergură internaţională. Gala Elitelor Medicale a fost organizat sub egida publicației Ziar Medical, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Bistrița și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.  Este cel mai important eveniment cu caracter medical din România, o manifestare de amploare, al cărei scop este recunoaşterea publică a meritelor profesioniștilor din domeniul medical care au avut un impact semnificativ în societate, a acelor specialişti care, prin dedicarea de care dau dovadă în fiecare zi, ridică nivelul medicinei româneşti.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5