Un nou pavilion, în curtea spitalului, pentru Cardiologie intervenţională, Neurochirurgie şi Gastroenterologie intervenţională

 Preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că un proiect estimat la 16 milioane euro urmează să fie demarat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Este vorba despre edificarea unui nou pavilion în regim de înălţime P+4, pentru Secţiile de cardiologie intervenţională, neurochirurgie şi gastroenterologie intervenţională.
 
         "Este vorba despre un proiect foarte important, l-aş numi eu revoluţionar, cu un angajament mare, de 12-14-16 milioane euro. Calculele finale le vom avea la sfârşitul lunii februarie, când vom avea studiul de fezabilitate. În curtea spitalului vom construi un nou pavilion P+4 în care să funcţioneze o Secţie nouă de cardiologie intervenţională, să creăm Secţia de neurochirurgie şi vrem să facem o Secţie de chirurgie intervenţională gastro, pentru că incidenţa este una din ce în ce mai mare. Avem medici pregătiţi, avem doritori care vor să se perfecţioneze", a declarat preşedintele Radu Moldovan.
 
         Acesta a menţionat că bugetul Ministerului Sănătăţii a crescut cu 65% faţă de cel de anul trecut, bani care se vor regăsi şi în zona de investiţii, iar împreună cu managementul SJU vor fi făcute demersurile necesare pentru obţinerea unei finanţări mixte Guvern – Consiliul Judeţean.

 ***

         "Împreună cu managementul Spitalului Judeţean şi cu medicii vom face eforturi să îmbunătăţim serviciile medicale pe care le oferim populaţiei. Ne-am dori să fim perfecţi, dar nu e nimeni perfect şi nici noi nu o să reuşim, dar vom face eforturi în continuare ca prestaţia personalului de specialitate să fie cea care este aşteptată de către cetăţeni. Doar investiţiile financiare în nişte ziduri nu au niciun final, fără un parteneriat foarte serios, în special cu medicii şi cu personalul de specialitate, personalul auxiliar care deserveşte SJU Bistriţa. Toate eforturile tehnice, financiare nu au niciun efect. În majoritatea covârşitoare, toţi colegii mei au înţeles aceste lucruri, dar mai există şi excepţii pe care o să încercăm să le corectăm sau să le eliminăm, pentru că nu merge nimeni de bucuros la spital. E destul de greu de lucrat cu oamenii", a spus preşedintele Radu Moldovan.

         În context, acesta a precizat că sistemul de sănătate din Bistriţa-Năsăud şi SJU Bistriţa reprezintă un proiect de suflet, astfel că nu va ezita să-I apere prin toate pârghiile "atunci când este cazul", mai ales că munca a aproximativ 1300 de angajaţi nu este corect "să fie terfelită" pe baza unor informaţii incorecte şi neadevărate.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5