Preşedintele Radu Moldovan: În maximum o lună, se vor încheia lucrările de modernizare a DN 17 D, în oraşul Sângeorz Băi!

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a fost la Sângeorz Băi, acolo unde au început lucrările de modernizare a DN 17 D, din intravilanul oraşului-staţiune.  Execuţia nu a putut fi începută mai devreme, pentru că s-a aşteptat finalizarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare, investiţie a Consiliul Județean.

 „În maximum o lună, faţa oraşului Sângeorz Băi va fi schimbată de-a lungul traseului DN 17 D. Finalizăm şi canalizarea şi apa şi continuăm investiţiile pentru oraşul Sângeorz Băi””, a spus preşedintele  Radu Moldovan.

Ing. Alexandru Slavita, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Bistriţa a menţionat că acest contract prevede reciclare îmbrăcăminte asfaltică pe DN 17 D, de la km 55 –km 72, respectiv de la Sângeorz Băi până la ieşire din Rodna, lucrare începută de anul trecut. „S-au realizat până în prezent 14 km, iar ultimii 3 km pe care se lucrează acum se execută acum pentru că au fost lucrări de canalizare, de montare a bordurilor. Alaltăieri, s-au încheiat lucrările de canalizare, iar constructorul a început lucrarea efectivă de reciclare îmbrăcăminte asfaltică. Lucrarea consră în trei etape: frezarea îmbrăcăminţii asfaltice, punerea materialului de aport – 10 cm de piatră spartă – şi adaosul de ciment şi emulsie. Serecicleaz aceste materiale, urmând ca apoi să se pună stratul de 6 cm de asfalt, concomitetnt cu ridicarea capacelor căminelor de vizitare, 70 de bucăţi. Din acest moment, lucrarea durează maximum 3 săptămâni. La sfârşitul lunii octombrie, vor fi lucrările finalizate, inclusiv marcajele rutiere”,a precizat ing. Slavita.

Acesta a adăugat că în achiziţie sunt încă 2 contracte mari, respectiv Rodna-Valea Mare (14 km), pe DN 17 D,  şi Dealul Ştefăniţei-Telciu, pe DN 17 C. „Ambele proiecte sunt în evaluare, urmează ca într-o săptămână sau souă să se deschidă şi oferta financiară, iar în 3 săptămâni să aflăm câştigătorul. Dacă vremea ne va permite, începem anul acesta”, a explicat şeful SDN Bistriţa.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5