Primăria Bistriţa va amenaja 24 de parcări rezidenţiale cu aproximativ 2000 locuri! Străzile vizate!

Primarul Ioan Turc a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că municipalitatea îşi propune să realizeze nu mai puţin de 24 de parcări rezidenţiale, pentru a suplini dispariţia celor 3500 locuri de parcare, după implementare proiectelor de mobilitate urbană.

„Din cauza faptului că pe bani europeni nu pot fi finanţate aceste parcări, recurgem la un credit. Este cel mai mare proiect pe această componentă la nivel naţional, nicio primărie de municipiul din ţară nu are proiect pentru realizarea a 24 de parcări. Suntem obligaţi să facem acest lucru pentru că nu au fost amenajate parcări în ultimii ani dar mai cu seamă pentru că în urma derulării proiectelor de mobilitate dispar 3500 de locuri de parcare. Vreau să fiu cât se poate de explicit. Este foarte bine că derulăm proiecte de mobilitate, avem nevoie de ele, oraşul nu poate fi dezvoltat sustenabil în afara acestor proiecte, dar faptul că nu au fost găsite soluţii alternative pentru realizarea de parcări care să compenseze locurile care se pierd este de neînţeles şi de neacceptat”, a menţionat primarul Turc.

Procedura pentru accesarea creditului a fost demarată, primarul Ioan Turc precizând că sunt condiţii de creditare foarte bune, cu o dobândă de 0,8%. În Bistriţa ar urma să apară 2000 locuri de parcare, încă nu suficiente, aceasta doar etapa întâi.
Amenajarea a 24 de parcări rezidențiale în zonele: Dumbravei, Ion Minulescu, Gen. Grigore Bălan, Vasile Lupu, Spătarului, Dacia, Cireșului, Muncelului, Grănicerilor, Basmului, Ursului, Iasomiei, Clopoțeilor, Arțarilor, Dragoș Vodă, C.R. Vivu 1, Crinilor, Castanului, Carpați, 1 Decembrie, Lupeni, Mihai Eminescu, Park & ride Viișoara, Năsăudului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5