Primăria Bistriţa va subvenţiona, cu 3,30 lei/lună/persoană, taxa specială de salubrizare. Astfel, tariful rămâne la 6,60 lei în Bistriţa!

Consilierii municipali vor dezbate, în şedinţa ordinară de joi, modificarea şi completarea Hotărârii 148/01.09.2016 a CL Bistriţa privind aprobarea instituirii taxei speciale de salubrizare şi aprobarea Regulamentului de instituire li administrare a taxei speciale de salubrizare în municipiul Bistriţa, pentru persoanele fizice.

Astfel, dacă proiectul va trece, şi sunt şanse mari să fie adoptat în formula propusă de iniţiator, tariful pentru prestarea serviciului  de salubrizare, va fi de 9,90  lei/persoană/lună, exclusiv în localitatea Bistriţa şi 3,00 lei/persoană/lună, exclusiv în localitățile componente Viișoara, Unirea, Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătinița.

Mai mult, se va aproba subvenționarea din bugetul local a sumei de 3,3 lei/persoana/lună, reprezentând diferența dintre tariful nou (9,9 lei/persoana/lună) şi cel vechi (6,6 lei/persoana/lună) pentru prestarea serviciului de salubrizare la persoanele fizice exclusiv din localitatea Bistrița. Practic, cei care au domiciliul exclusiv în localitatea Bistriţa vor plăti 6,60 lei/persoană/lună. Prin excepţie, în cazul familiilor formate din mai mult de 4 (patru) persoane, taxa de salubrizare se va stabili pentru un număr de maximum 4 persoane.

Măsura vine ca urmare a cuantumului ridicat al acestei taxe care „impune subvenționarea parțială a acesteia din bugetul local al municipiului Bistrița pentru cetăţenii cu domiciliul în municipiul Bistrița”.

După adoptarea acestei hotărâri, va urma parafarea unui act adiţional la Contractul pentru prestarea serviciului de salubrizare semnat între ADI Deşeuri BN şi SC Supercom SA Bucureşti. Potrivit primarului municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, bistriţenii se vor prezenta la ghişeele Direcţiei Venituri, de pe str. Alexandru Odobescu, nr. 17, pentru a achita această taxă specială, altfel riscând să apară cu datorii în evidenţele municipalităţii.

        

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]