Primăria Năsăud a depus un proiect pentru amplasarea a 25 de insule ecologice digitalizate, cu finanţare prin PNRR

Primăria Năsăud a depus un nou proiect pentru obţinerea unei finanţări prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este vorba despre „Dotare/amplasare de insule ecologice digitalizate în oraşul Năsăud”, proiect depus în cadrul apelului de proiecte Componenta C3 - Managementul deșeurilor / Investiția I1 - Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe / comune.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat prima rundă de atragere de fonduri pentru  subinvestiția I.1.b. Construirea de insule ecologice digitalizate prin Planul Național de Redresare și Reziliență 2020 – 2026. Aceasta se desfășoară în perioada 15 septembrie 2022 – 14 noiembrie 2022. Alocarea financiară pentru subinvestiția I.1.b Construirea de insule ecologice digitalizate este de 260.130.000 Euro, împărțită astfel: 48.130.000 euro pentru insule supraterane încasetate cu containere de 1.1 metri cubi (aprox. 4.814 insule ecologice digitalizate); 143.200.000 euro  pentru insule supraterane cu containere individuale (aprox. 7.564 insule ecologice digitalizate); 68.800.000 euro pentru insule subterane cu containere individuale (aprox. 1.376 insule ecologice digitalizate).

Această subinvestiție sprijină activități/acțiuni specifice pentru înființarea și dotarea de insule ecologice digitalizate (ansamblu de containere), pentru următoarele fluxuri de deșeuri colectate separat: deșeuri de hârtie și carton, deșeuri de plastic și metal, deșeuri de sticlă, deșeuri biodegradabile, deșeuri reziduale, acțiuni specifice pentru dezvoltarea platformei software necesară operării insulelor ecologice digitalizate și administratorii datelor, acțiuni specifice de promovare a investițiilor, precum și pentru promovarea principiului „plătește pentru cât arunci”.

Se vor putea depune cereri de finanțare în limita plafonului maxim de 200% din alocarea financiară totală. Beneficiari eligibili sunt Unitățile Administrativ-Teritoriale (inclusiv subdiviziunile/sectoarele acestora) organizate la nivel de  municipiu și oraș.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului corespunde unui cost unitar eligibil,  după cum urmează: Insule supraterane încasetate cu containere– 10.000 euro/insulă, fără TVA, echivalent a 49.195 lei, fără TVA; Insule supraterane cu containere individuale – 19.000 euro/insulă, fără TVA, echivalent a 93.471 lei, fără TVA; Insule subterane cu containere individuale – 50.000 euro/insulă, fără TVA, echivalent a 245.975 lei, fără TVA.

Un beneficiar poate să depună mai multe cereri de finanțare, dar cuantumul total cumulat al finanțării acordat în cadrul Investiției 1, Subinvestițiile 1.a, 1.b, 1.c nu poate depăși pragul maxim de 15 milioane de euro per beneficiar.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5