Primăria Năsăud va semna contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al variantei ocolitoare

Primarul oraşului Năsăud, Dorin Vlaşin, anunţă că în aceste zile va fi semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru varianta ocolitoare a orașului, asta în urma finalizării procedurii de achiziţie publică.

 Primăria Năsăud va finanţa realizarea studiului de fezabilitate pentru acest proiect de importanţă majoră, cu posibilitatea de a putea recupera ulterior suma din fonduri europene nerambursabile.

„După semnarea contractului, termenul de execuţie este până în luna septembrie a acestui an. În baza parteneriatului cu CNAIR, proiectul va beneficia de finanţare europeană, urmând să demarăm achiziţia publică, în Jurnalul european de achiziţii, pentru proiectul tehnic şi execuţie, aşa cum se lucrează acum la Beclea”, ne-a explicat primarul Năsăudului.

Varianta ocolitoare  a Năsăudului este inclusă în cadrul reţelei de drumuri trans regio, respectiv Trans Regio Bucovina şi Trans Regio Rodna, în condiţiile în  care Master Planul prevede obligativitatea unor astfel de variante pentru obţinerea fondurilor europene de modernizare a acestor drumuri naţionale.

Pentru oraşul Năsăud au fost identificate patru alternative pentru această variantă ocolitoare, însă în urma analizei cost-beneficiu a fost stabilită o rută de 4,75 km cu o valoare estimativă de aproximativ ao milioane euro fără TVA. Practic, va fi nevoie de construcţia unui pod peste râul Someş, dar şi peste calea ferată, dar şi a altor patru podeţe peste torenţi, pentru drum fiind preconizată o viteză de rulare de 90 km/oră.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5