Primarii sunt obligaţi să transmită către PAID datele proprietarilor locuinţelor

Primăriile trebuie sa transmită societăţii Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale SA (PAID) lista locuinţelor de pe teritoriul localităţii administrate, precum şi a datelor personale ale proprietarilor, potrivit Normelor de aplicare a Legii privind asigurarea obligatorie a locuinţelor.

15 iulie este termenul până la care fiecare proprietar al unei locuinţe în municipiu îşi va putea încheia o asigurare obligatorie de locuinţă, potrivit prevederilor Legii 260/2008.

După această dată, cei care nu au o asigurare obligatorie pe locuinţa proprietate personală vor fi amendaţi de primărie.

Astfel, toţi primarii sunt obligaţi să furnizeze către PAID, în format electronic, lista tuturor construcţiilor cu destinaţia de locuinţă, inclusiv a celor cu destinaţie de locuinţă socială, amplasate în unitatea administrativ-teritoriala în cauză.

În document trebuie specificat numele si prenumele sau denumirea (în cazul firmelor) proprietarului şi, după caz, adresa domiciliului fiscal, codul numeric personal sau codul de identificare fiscală al acestuia, numărul din registrul de rol nominal unic şi din registrul agricol.

La rândul său, reprezentanţii Pool-ului vor transmite lunar administraţiilor publice locale lista proprietarilor care nu au încheiat contracte de asigurare obligatorie a locuinţei, precum şi valoarea primei obligatorii datorate de fiecare.

În ceea ce priveşte persoanele beneficiare de ajutor social si care au în proprietate o construcţie cu destinaţie de locuinţă, asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor se plăteşte de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5