PAID promite că asigurarea locuinţei va fi posibilă cu o singură poliţă

Proprietarii de locuinţe ar putea să încheie doar o singură poliţă de asigurare pentru a-şi proteja întreaga avere şi nu două, aşa cum sunt obligaţi în prezent - cea obligatorie şi alta facultativă.
Reprezentanţii Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) vor implementa, în perioada următoare, un sistem care va simplifica procedura pentru proprietarii care doresc să îşi asigure locuinţele peste sumele minime prevăzute în legislaţia în vigoare.
Sistemul va permite acoperirea riscurilor obligatorii (cutremure, inundaţii din cauze naturale şi alunecări de teren) şi a celor suplimentare pe o singură poliţă de asigurare.
În acest moment, proprietarii care deţin locuinţe cu valori de piaţă peste sumele minime ce pot fi asigurate prin poliţa obligatorie (10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro), pot încheia asigurări facultative pentru sume asigurate şi riscuri suplimentare la orice asigurător autorizat să practice riscuri de catastrofă naturală, indiferent dacă acesta este sau nu acţionar al PAID.
Practic, după încheierea poliţei obligatorii care acoperă cele trei riscuri, cei care vor să îşi protejeze întreaga avere trebuie să încheie o nouă poliţă pentru riscurile rămase.
De exemplu, un proprietar al unui apartament în valoare de 80.000 de euro, situat în mediul urban, va trebui să încheie o poliţa obligatorie pentru cele trei riscuri de catastrofă naturală, la un preţ de 20 de euro, pentru o suma asigurată de 20.000 de euro. Diferenţa dintre cei 20.000 de euro, acoperiţi prin poliţa obligatorie, şi valoarea de piaţă, de 80.000 de euro, poate fi acoperită printr-o altă poliţă, de tip facultativ, fie tot pentru cele trei riscuri, fie pentru o gamă extinsă de riscuri.
Proprietarii care nu deţin, în prezent, niciun fel de asigurare pentru locuinţe pot fi sancţionai cu sume între 100 şi 500 de lei de către autorităţile locale. În plus, în eventualitatea producerii unuia dintre cele trei riscuri de catastrofă naturală (cutremur, inundaţie, alunecare de teren), aceştia nu vor mai primi despăgubiri de la bugetul de stat.
Poliţa obligatorie de asigurare a locuinţelor (PAD) poate fi emisă doar de societăţile de asigurare acţionare PAID: ABC Asigurări, Astra Asigurări, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Platinum Asigurări şi Uniqa Asigurări.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5