Asigurarea obligatorie a locuinţelor trebuie încheiată până pe 15 ianuarie

Sfârşitul de an şi începutul anului viitor aduc bistriţenilor, pe lângă cheltuielile generate de sărbătorile de iarnă, şi altele de care unii uitaseră. Printre acestea se numără poliţele obligatorii de asigurare a locuinţelor ce trebuie încheiate până pe data de 15 ianuarie, dată care constituie termenul limită pentru intrarea în legalitate.

În acest sens, proprietarii trebuie să încheie, până la jumătatea lunii viitoare, contractele de asigurare obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor. Proprietarii de locuinţe care nu încheie poliţa obligatorie de asigurare riscă amenzi de până la 500 de lei.

Suma asigurată este echivalentul în lei a 20.000 de euro pentru fiecare locuinţa de tip A (construcţie cu structură de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic) şi a 10.000 de euro pentru fiecare locuinţă de tip B (construcţie cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic). Prima obligatorie va fi, astfel, de 20 de euro pentru locuinţele de tip A, respectiv de 10 euro pentru locuinţele de tip B.

Poliţa de asigurare va fi valabilă pe o perioadă de 12 luni, cu începere de la ora zero a zilei următoare celei în care s-a plătit prima obligatorie.

Asiguratori autorizaţi pentru încheierea de asemenea contracte sunt companiile: ABC Asigurări, Astra Asigurări, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Uniqa Asigurări şi Platinum Asigurări.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5