Primarul Aurel Horea: Continuăm lucrările de cadastrare generală a comunei Ilva Mică! Aşteptăm lansarea unor ghiduri de finanţare!

Administraţia publică locală din Ilva Mică derulează un proiect extrem de important pentru comunitate, şi anume cadastrul general. Proiectul de aproximativ 2 milioane lei este finanţat integral din bugetul local al comunei, mizându-se ca la recepţia finală banii să poată fi recuperaţi de la ANCPI.

„Continuăm şi în acest an lucrările de cadastru general, un proiect major, care necesită foarte multă muncă, dar care nu este foarte vizibil. În prezent, avem aproximativ 60% din comună cadastrată, mai sunt o serie de sectoare în program, majoritatea în lucru. Nu pot să anticipez acum perioada în care  vom ajunge la final, pentru că depinde de mai mulţi factori, normal suntem în strânsă legătură şi cu Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bistriţa-Năsăud”, ne-a explicat primarul Aurel Horea.

Potrivit acestuia, există însă şi un avantaj faţă de alte primării care au finanţare prin  Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară. La Ilva Mică, prin acest proiect pot fi intabulate şi clădirile, ceea ce scuteşte cetăţenii de cheltuieli consistente dacă ar pune banii din buzunarul propriu.

Altfel, după finalizarea studiului de fezabilitate, administraţia ilveană mizează pe lansarea procedurii de achiziţie publică pentru amenajarea unui complex sportiv, proiect introdus pe Lista sinteză a subprogramului Complexuri sportive, aprobat prin Ordin MLPDA 3458/31.12.2019.

„Nu am aşteptări prea mari de la bugetul care urmează să fie adoptat pentru anul 2021. Parcă am avea 3 guverne, oricum, cred că va fi un an greu, din punctul meu de vedere. Nu ştim mai nimic, parcă  ar fi secret, nu au fost lansate nişte ghiduri, direcţii de finanţare, pentru a şti ce proiecte și documentaţii tehnice să pregătim”, a menţionat primarul Aurel Horea.

Ilva Mică este cuprinsă şi în Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Pentru Ilva Mică, investiţiile sunt estimate la 989.938 euro, fără TVA. Prioritate rămâne şi înfiinţarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale, pentru care există studiu de fezabilitate. În implementare, o investiţie a Consiliului Judeţean dar care are un impact major pentru comunitatea ilveană, este proiectul de modernizare a Lotului 4 din DH 172 Ilva Mică – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei, pe o lungime de 18,8 km.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5