Primarul Creţu: Nu susţin subvenţionarea taxei de salubrizare, dar voi aplica o astfel de hotărâre a Consiliului Local

  Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, susţine că subvenţionarea taxei de salubrizare, propunere înaintată de viceprimarul Cristian Niculae, nu reprezintă o soluţie sustenabilă în managementul deşeurilor, ci doar încurajează „producerea gunoaielor”. „Ştiu de acel anunţ nefericit pe care l-a făcut domnul viceprimar. Eu consider că gunoaiele sunt o problemă esenţială, poate cel mai mare şi mai importantă problemă a societăţii în care trăim, şi la Bistriţa, şi la Cluj, şi la Viena, şi la Roma şi în alte părţi. Subvenţionarea acestei acţiuni de colectare nu face altceva decât să încurajeze producerea gunoaielor, mai ales într-o situaţie în care nu avem un buget bun. Dacă în 2017 şi în spate am avut bugete bune şi ne permiteam, acum spun că am greşit când am propus să se subvenţioneze  taxa. Putem să încurajăm prin subvenţie alte lucruri, cultura, folosirea mijloacelor de transport în comun, dar subvenţionând colectarea deşeurilor, practic încurajăm oamenii să producă deşeuri, or nu acesta este interesul nostru. Interesul nostru general este ca oamenii să producă cât mai puţine deşeuri şi să le selecteze în mod corespunzător şi acest lucru este posibil dacă simte acest lucru şi la buzunar. Dacă nu simte la buzunar, produce gratis. Nu cred că trebuie subvenţionată colectarea deşeurilor”, a declarat Ovidiu Creţu.

          Acesta a menţionat că se va supune hotărârilor Consiliului Local, însă ar vedea mult mai bună o subvenţionarea doar pentru populaţia care într-adevăr nu-şi permite sau cu un număr mare de persoane în gospodărie.

          „O hotărâre a Consiliului Local va trebui dusă la îndeplinire. (...) Într-un fel se marşează pe ceea ce ne cere Uniunea Europeană şi Guvernul, să plătească fiecare cât produce. Eu niciodată nu m-am ascuns după un scaun. Decizia de a rămâne pe această formulă a fost a mea şi eu o spun deschis, îmi pare rău că nu am anunţat-o. Ştim că şi acolo unde se fac subvenţii nu se fac la modul general. Sunt persoane care au venituri pe membru de familie de sub 500 lei, acolo se justifică o subvenţie, să-i ajuţi, sau alţii care au un număr mare de copii. Cred că dacă s-ar face o subvenţie ar trebui să se facă numai spre aceste zone care au o problemă în a plăti 10 lei/lună/persoană, dar 80% dintre bistriţeni nu sunt în situaţia asta. Ar trebui să vedem ce subvenţionăm”, a explicat primarul Bistriţei. 

Comentarii

22/01/20 22:53
vizitator

Alba-neagra pe tema taxei de salubrizare. După ieșirea la rampă a viceprimarului Cristian Niculae (alias Wannabe), care a aruncat fumigena populistă legată de subvenționarea taxei de salubritate, primarul Cretu reintors din concediu , iese și el la rampă și îl pocnește pe Niculae în moalele capului administrativ: „Nu cred că trebuie subvenționată colectarea deșeurilor. Viceprimarul Cristian Niculae a făcut o declarație nefericită!”.
Din aceasta disputa pierde bietul CONTRIBUABIL.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5