Primarul Dorin Vlașin: Peste 30 milioane de euro atrase pentru proiectele de dezvoltare ale Năsăudului! Investiții majore în derulare!

Primarul Dorin Vlașin alături de viceprimarul Marius Bodea și echipa din Primăria Năsăud au reușit să atragă peste 30 milioane de euro, pentru proiecte aflate în diferite stadii de implementare, prin contracte semnate deja cu finanțatorii, din fonduri europene sau guvernamentale.

         “Avem șantiere, lucrăm și cred că asta este cel mai important. Munca de trei ani și jumătate dă roade în continuare. (...)Aș spune că ce s-a întâmplat în Năsăud de trei ani și jumătate a fost doar începutul și este doar o mică parte din ceea ce urmează să se întâmple de acum încolo. Adică lucrurile mari, importante chiar de acum vin pentru că finanțările le-am obținut de a lungul timpului. Avem contracte de finanțare semnate de peste 30 de milioane de euro, mai exact 31 de milioane de euro. Am mai continuat câteva obiective, de 15 milioane de euro, pe care am reușit să le finalizăm, inclusiv proiectul de mobilitate, anveloparea celor nouă blocuri etc.”, a precizat primarul Dorin Vlașin.

         În prezent, se lucrează la asfaltarea celor 17 străzi incluse în Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, este aproape de finalizare blocul ANL. De asemenea, este aproape de încheiere procedura de achiziții publice pentru eficientizarea energetică a Liceului Economic din Năsăud, dar și a patru blocuri de locuințe, cu finanțăre prin Planul Național de Redresare și Reziliență. De alfel, sunt pregătite documentațiile pentru reabilitarea termică a tuturor blocurilor din Năsăud.

La Compania Națională de Investiții, este în așteptare ordinul de începere a lucrărilor la Complexul Sportiv Multifuncțional, un obiectiv de peste 10 milioane euro.

Pentru primarul Dorin Vlașin, educația este o prioritate, proiectele promovate confirmând acest lucru. Eficientizarea energetică a Liceului Economic, reabilitarea Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” -  proiect care va fi reluat din fonduri europene, proiectul de modernizare/extindere a Colegiului Național "George Coșbuc" sunt doar câteva dintre investițiile autorităților locale. Primăria Năsăud derulează, de asemenea, un proiect major pentru infrastructura educațională, cu finanţare prin PNRR, pe Componenta C15 – Educaţie, cu  o valoarea totală estimată de 7,6 milioane lei. Prin acest proiect, vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale unităţile de învăţământ preuniversitar şi cele  conexe din "orașul academicienilor". În plus, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”  va începe proiectul O masă sănătoasă pentru 815 elevi.

Reamenajarea Pieței Unirii din orașul Năsăud,  Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Pieței Agroalimentare din orașul Năsăud,   Reabilitarea, modernizarea, dotarea si extinderea Colegiului National “George Coșbuc” din orașul Năsăud,  Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea bibliotecii orășenești “Veronica Micle” din orașul Năsăud,  Coridoare de mobilitate urbană în orașul Năsăud,  Regenerare urbană în cartierul de blocuri al orașului Năsăud, Etapa I, sunt alte proiecte majore depuse la ADR Nord-Vest pentru care se dorește obținerea de finanțări europene. La acestea se adaugă, "Reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon”", proiect estimat la peste 20 milioane euro.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5