Primarul Ioan Moniţa: Sper ca în mai-iunie, să putem înmâna primele extrase de Carte Funciară

Locuitorii din satele Romuli şi Dealu Ştefăniţei, dar şi persoanele din afara localităţii care au în proprietate teren pe raza comunei Romuli,  sunt aşteptate la primărie pentru identificarea terenurilor prin raportare la noul  cadastru. Anunţul a fost postat şi pe pagina de facebook a comunei, fiind parafat de viceprimarul Dan Vasile Moţ.

„Toate măsurătorile au fost făcute, lucrarea a fost depusă la OCPI BN, care a cerut o serie de completări, nu a respins-o. Este foarte bine dacă oamenii vin la Primărie să facem o verificare preliminară, unde constatăm inadvertenţe, le corectăm. În vreo 2-4 săptămâni, lucrarea va fi redepusă la OCPI. Noi sperăm ca prin mai-iunie să avem primele extrase de carte funciară”, ne-a declarat primarul Ioan Moniţa.

La nivelul comunei Romuli este în derulare un proiect amplu de cadastru general, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, finanţat de Guvernul României.

         Potrivit primarului Ioan Moniţa, este vorba despre înregistrarea sistematică a circa 7000 de imobile de pe o suprafaţă – intravilan şi extravilan – de 10.000 hectare.

         „Sperăm să putem duce la bun sfârşit acest proiect. Era o lucrare absolut necesară. Proiectele europene, pentru a putea fi accesate, sunt legate de natura proprietăţii. În perioada următoare, şi subvenţiile care se acordă pe suprafaţă vor fi legate de intabulare”, a explicat primarul Ioan Moniţa.

         De altfel, la Romuli nu a fost făcută o lucrare de cadastru general de peste un secol. Practic, în 1913, austro-ungarii au demarat măsurătorile, dar nu au fost duse la bun sfârşit pentru că a venit războiul.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5