Primarul Ioan Moniţa: Cadastrul general, unul din cele mai importante proiecte pentru comuna Romuli! Primele extrase de carte funciară, în septembrie

La nivelul comunei Romuli este în derulare un proiect amplu de cadastru general, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, finanţat de Guvernul României. Lucrările au fost contractate de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate şi fac parte din lotul în care a fost inclusă şi comuna Lechinţa.

         Potrivit primarului Ioan Moniţa, este vorba despre înregistrarea sistematică a circa 7000 de imobile de pe o suprafaţă – intravilan şi extravilan – de 10.000 hectare.

         „Lucrăm la cadastrul general, avem 98% dintre măsurători deja finalizate. Acum se întocmeşte şi documentaţia de birou, apoi va fi transmisă către Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, spre afişare. Cred că în luna septembrie vom putea elibera şi primele extrase de carte funciară. Sperăm să putem duce la bun sfârşit acest proiect. Era o lucrare absolut necesară. Proiectele europene, pentru a putea fi accesate, sunt legate de natura proprietăţii. În perioada următoare, şi subvenţiile care se acordă pe suprafaţă vor fi legate de intabulare”, a explicat primarul Ioan Moniţa.

         De altfel, la Romuli nu a fost făcută o lucrare de cadastru general de 107 ani. Practic, în 1913, austro-ungarii au demarat măsurătorile, dar nu au fost duse la bun sfârşit pentru că a venit războiul.

***

Altfel, la Romuli se lucrează deja de două săptămâni la cele două proiecte de modernizare a drumurilor forestiere. În plus, a fost finalizat proiectul tehnic pentru capela mortuară de la Romuli, care aşteaptă avizarea de la Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, într-o lună urmând să fie demarată execuţia propriu-zisă.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5