Primarul Ioan Turc a luat pulsul şcolilor din Bistriţa: Emoții mari și multă bucurie la debutul noului an școlar!

Primarul Ioan Turc a luat pulsul şcolilor din Bistriţa, la începutul anului şcolar.
Edilul a fost prezent în școli, licee și grădinițe din municipiu. Este vorba de școlile gimnaziale nr. 1, nr. 4, „Lucian Blaga” și „Ștefan cel Mare”, de Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, Colegiul Tehnic „Infoel” și Liceul cu Program Sportiv, dar și de grădinițele „Trenulețul veseliei” și „Dumbrava minunată”.
"Am discutat aici cu educatori, profesori, elevi și părinți despre modernizarea infrastructurii școlare din orașul nostru. Procesul educațional este unul de echipă, atât școala, cât și familia având un rol important în egală măsură. Tuturor le doresc un an școlar plin de realizări!" declară primarul Ioan Turc.

Comentarii

11/09/23 16:21
Toni

Participarea politicienilor la deschiderea anului școlar, cu discursuri penibile exprimate într-un limbaj de lemn, nu e deloc potrivită. Cei mai mulți politicieni abia la deschiderea anului școlar se intersectează cu școala pe parcursul unui an. În rest nu-i intereseaza educația. Ori, prezența la deschiderea anului școlar nu înseamnă că te-ai ocupat de educație. Este si o chestiune de decență. De altfel filosoful Mihai Șora, cu prilejul deschiderii anului scolar 2022, a transmis un mesaj intitulat „ALEL LA DECENTA” , în care spunea:
”Politicianul nu are ce căuta la deschiderea anului școlar.
Ești primarul unei comune și prețuiești educația copiilor, te-ai dat, precum Greuceanu, de trei ori peste cap și ai modernizat școala, ai investit într-o bibliotecă, în terenul de sport, spații de studiu și tehnologii ori toalete funcționale? Excelent.
Dar acestea nu sunt motive ca să-ți impui prezența în fața copiilor și a profesorilor, să-ți faci campanie electorală, să le confiști, cu alte cuvinte, momentul bucuriei și al emoției la început de an (și în oricare dintre celelalte zile), să-ți bombezi pieptul și să blochezi microfonul.
Cu cât ești mai decent și discret (dar nu mai puțin eficace în acțiunea ta politică), cinstit și chibzuit în gestionarea banului public, cu atât mai iute vei intra în conștiința oamenilor: fără să-i abuzezi psihic și fără să deposedezi profesorii de prerogativele și misiunea lor de gazde.
Politicianul nu poate călca în incinta școlii decât în calitate de părinte, însoțindu-și copilul: fără sloganuri, sforăitoare fraze, citate false puse în gura lui Spiru Haret (care nu ți-a greșit cu nimic, de altminteri).
Ești directorul unei școli și vrei să dai o încărcătură specială momentului festiv, la începutul anului?
Te consulți cu ceilalți profesori, colegi de catedră, și invitați un campion pe care copiii îl adoră, un scriitor pe care cei mici îl citesc cu pasiune, un om de știință plin de har, un fost elev al școlii cu o carieră strălucită…
Sunt atâtea feluri de a-i face pe copii să iubească școala și a-i feri de sporovăiala politică…”

Mihai Șora, care a împlinit 106 ani în 7 noiembrie, 2022 și a încetat din viață pe 25 februarie 2023.

Şcoala începe în acest an pe fondul unor tensiuni între profesori şi guvernanţi faţă de grila de salarizare unică şi faţă de economiile la buget anunţate de Guvern.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5