Primarul Ioan Turc: Municipalitatea este pregătită pentru apariția ninsorilor și poleiului! Două formaţii vor interveni în schimburi şi vor asigura permanenţa!

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, anunţă că a fost stabilit un nou program de intervenție pentru asigurarea acțiunilor de deszăpezire și combatere a poleiului pe raza municipiului, valabil până în martie anul viitor.
Astfel, la Direcția de Servicii Publice s-au constituit două formații, cu utilajele necesare, care vor lucra în două schimburi, de luni până vineri, între orele 05.00-13.00 și 13.00-21.00. În cursul nopții, în intervalul orar 21.00-05.00, dar și în weekend și la sărbătorile legale, una dintre cele două formații va asigura permanența de la domiciliu și va interveni în caz de nevoie.
De asemenea, de luni până duminică, între orele 21.00-05.00, personal din cadrul Direcției de Servicii Publice va efectua permanență la baza de deszăpezire de pe strada Victor Babeș nr. 28.
Pentru înlăturarea zăpezii în timp cât mai scurt, municipiul a fost împârțit în 20 de zone, inclusiv drumurile care fac legătura spre Ghinda și Slătinița, dar și străzile din localitățile componente Sărata, Viișoara, Sigmir, Ghinda, Unirea și Slătinița.
Vor fi gata de intervenție 21 de muncitori, disponibile fiind următoarele utilaje: 15 mașini dotate cu lamă de deszăpezire (14 au și sărăriță), o autocisternă cu lamă și rezervor pentru împrăștiat clorură de calciu, 7 tractoare dotate cu gredere semipurtate (4 cu rezervor pentru clorură de calciu, 3 cu sărăriță), două autocisterne pentru împrăștiat clorură de calciu, un autogreder, două buldoexcavatoare cu cupă și două încărcătoare frontale. 1333 tone de sare și 128 de tone de clorură de calciu sunt pe stoc momentan, cu posibilitatea de suplimentare în caz de necesitate.
Prin urmare, municipalitatea este pregătită pentru apariția ninsorilor și poleiului, iar toate situațiile de natură să îngreuneze circulația în această iarnă vor avea răspuns în timp util.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5