Peste 6600 tone de sare folosite pe drumurile naţionale, în acest sezon rece. Iarna îşi vede de drum
Până la această dată, pe drumurile judeţului au fost împrăştiate 6620 tone de sare, dintre care 2800 tone numai în Pasul Tihuţa, 150 tone nisip, 17 tone clorură de calciu, a anunţat ing. Alexandru Slavita, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa, în cadrul Colegiului Prefectural. Potrivit acestuia, stocurile actuale de materiale conţin aproximativ 900 tone sare şi 13 tone clorură de calciu, iar în funcţie de evoluţia vremii se continua aprovizionarea cu materialele chimice necesare lucrărilor de deszăpezire.
Pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul nostru, activitatea de deszăpezire se desfăşoară prin cele zece unităţi operative, şi anume la Beclean, Sărăţel, Teaca, Bistriţa, Tiha Bârgăului, Piatra Fântânele, Năsăud, Salva, Dealul Ştefăniţei şi Rodna. În această acţiune sunt implicate 45 utilaje şi aproximativ 100 de persoane, inclusiv personalul din dispecerat funcţional 24 din 24 de ore, atât la nivelul instituţiei, cât şi al bazelor operative.
Serviciile de deszăpezire şi combaterea poleiului pe drumurile naţionale din judeţul nostru sunt prestate de SC Dacia Asphalt SRL, în baza Acordului Cadru 16/6113/30.08.2016 şi a contractelor subsecvente încheiate.
Pe lângă problemele naturii, pot să mai apară şi situaţii neprevăzute, aşa cum s-a întâmplat marţi seara, pe raza comunei Galaţii Bistriţei, unde a fost avariată o conductă de apă, apă care a ajuns în drum, iar drumarii au fost nevoiţi să intervină pentru combaterea... poleiului.
Una peste alta, sezonul rece e abia la mijlocul perioadei, prognoza pentru următoarele zile anunţând nopţi friguroase şi maxime în jurul valorii de 0 grade, însă fără ninsori.
Poliţia a aplicat patru amenzi pentru servicii de deszăpezire neconforme
Până în prezent, poliţiştii au aplicat patru amenzi în valoare de 10.375 lei pentru administratorii de drumuri şi operatorii economici, pentru deficienţele la intervenţiile de deszăpezire. Una dintre amenzi a vizat secţia de Drumuri Naţionale Bistriţa, aceasta fiind redirecţionată către Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră, iar celelalte trei au fost direcţionate către SC LDP SA Bistriţa, firma care şi-a adjudecat contractele de deszăpezire pe toate cele cinci tronsoane de drumuri judeţene. Directorul SC LDP SA, Lucian Cherecheş, ne-a declarat că va contesta în instanţă aceste sancţiuni contravenţionale
Citiţi şi:
- Primarul Ioan Turc: Municipalitatea este pregătită pentru apariția ninsorilor și poleiului! Două formaţii vor interveni în schimburi şi vor asigura permanenţa!
- Ing. Alexandru Slavita: Cele zece baze şi puncte de sprijin pentru deszăpezirea drumurilor naţionale vor fi operaţionale din 20 octombrie
- Stocurile de sare, suplimentate cu 300 tone. Prefectul Frenţ: Îi felicit pe drumarii de la SDN Bistriţa
- O singură firmă participă la licitaţia pentru lucrările de deszăpezire a drumurilor judeţene
- Instituția Prefectului: În județ, se circulă în condiții de iarnă, iar utilajele de deszăpezire intervin pentru curățarea drumurilor și combaterea poleiului!
Comentarii
Nicicum nu-i "bine " ! Sarea, topeste gheatza si zapada, facand mai accesibile drumurile publice, dar corodeaza carosabilul, face gauri in asfalt si nu mai zic de rugina care se instaleaza in caroseriile masinilor... si apa sarata, rezultata in urma topirii ... intra in panza freatica. Inca nu s-a gasit solutia "ideala" sa faca numai "bine " si "rau" deloc...
Adaugă comentariu nou