Din această noapte, posibile ninsori în Piatra Fântânele! Drumarii sunt pregătiţi

Ninsori şi intensificări ale vântului sunt prognozate, în intervalul 20 noiembrie, ora 6.00 – 21 noiembrie, ora 12.00, în zona de munte a judeţului nostru. În intervalul menționat, în Carpații Orientali și în zonele deluroase aferente, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și local se va depune un strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări temporare de până la 50-55 km/h, iar pe crestele montane va sufla cu 70 km/h, viscolind temporar ninsoarea, transmite Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Nord.

         De altfel, în şedinţa Colegiului Prefectural, ing. Alexandru Slavita, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Bistriţa, a anunţat că în noaptea de miercuri spre joi sunt posibile ninsori la munte, în special în zona Pasului Tihuţa, dar şi prezenţa poleiului, în zona de Câmpie.  

         La nivelul judeţului nostru, firma Construct Perom SRL Bistriţa şi-a adjudecat contractul de întreţinere pe timp de iarnă a drumurilor naţionale. Programul de deszăpezire include 300 km de pe DN 17, DN 17C, DN 17D (până la km 86) şi DN 15A, valoarea fiind aproximată la şase milioane lei.

În fapt, pe drumurile naţionale vor interveni 50 de autoutilaje pentru combaterea poleiului şi lucrările de deszăpezire, fiind contractete 6.000 tone sare,  2.500 tone nisip şi 90 tone de clorură de calciu (pentru zona Piatra Fântânele). În toate bazele de pe raza judeţului, sunt deja asigurate primele stocuri de material antiderapant, dar şi utilajele. De exemplu, în baza de la Piatra Fântânele, sunt pregătite să intervină 6 autobasculante cu lamă şi freză şi două încărcătoare. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5