Primarul Mircea Romocea: Alocările bugetare pentru 2020 sunt aproape de realitate. Sper că năsăudenii mă vor realege. Le propun cinci obiective majore pentru Năsăud

Primarul Mircea Romocea susţine că alocările transmise de la Guvern, ajunse cu o uşoară întârziere, din impozitul pe venit şi din TVA „sunt aproape de realitate şi cam aceleaşi cu cele din 2019”.

          „Este important să avem capacitatea de cofinanţare a proiectelor europene deja începute şi mă refer la proiectul de mobilitate urbană, la Centrul de zi pentru persoane vârstnice, unde a fost semnat în 31 decembrie contractul de execuţie, la proiectul de eficienţă energetică a celor nouă blocuri, unde am reluat procedura de achiziţie, dar şi la creşterea eficienţei energetice a Spitalului „George Trifon” unde avem un ofertant şi procedura de achiziţie este în derulare”, ne-a declarat primarul Mircea Romocea.

          Potrivit acestuia, administraţia năsăudeană îşi propune şi modernizarea infrastructurii rutiere în cartierul dintre blocuri, prin înlocuirea bordurilor şi asfaltarea aleilor pietonale cu fonduri de la bugetul local. De asemenea, se doreşte finalizarea documentaţiei pentru Liceul Economic şi accesarea de fonduri norvegiene, cu o cofinanţare de 15%, pentru eficienţa energetică, lucrări care vor include inclusiv demisolul, podul, schimbarea tâmplăriei etc.

          „Sper că năsăudenii îmi vor acorda votul de încredere şi la alegerile locale din acest an şi le propun cinci obiective majore de dezvoltare a oraşului nostru. În primul rând mă refer la reabilitarea şi modenrizarea întregii infrastructuri stradale, şapte străzi fiind prinse deja în proiectul de mobilitate urbană, iar pentru alte patru străzi avem finalizat atât studiul de fezabilitate, cât şi proiectul tehnic. De asemenea, avem gândit proiectul de regenertare urbană a cartierului de blocuri „Grăniceri Sud”, care va schimba total arhitectura zonei. Un alt obiectiv major vizează şcolile din oraşul Năsăud, proiectul de reabilitare a Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” fiind depus la finanţare pe fonduri europene – şi aşteptăm o veste bună din economiile rămase prin POR -, documentaţia pentru Liceul Economic este în lucru şi vom genera şi un studiu pentru reabilitarea şi modernizarea C.N. „George Coşbuc”. Pentru Complexul Sportiv Multifuncţional, care a trecut de toate filtrele, mizăm pe o finanţare guvernamentală prin CNI. Nu în ultimul rând, al cincilea obiectiv major este varianta ocolitoare, care s-au putea constitui într-un proiect pilot pentru Regiunea de Nord-Vest şi pentru care este finanţare, din informaţiile pe care le avem”, ne-a explicat primarul Năsăudului, Mircea Romocea.

          Edilul năsăudean a menţionat că anul 2019 a fost probabil cel mai bun din punct de vedere investiţional pentru oraş, fie că ne referim la proiecte cu finanţare guvernamentală (asfaltări de străzi, pod peste Someş, modernizare DN 17C în intravilanul oraşului), fonduri europene (modernizare drumuri agricole, capele funerare, fântână arteziană), fonduri locale (parcare, parc fitness etc.).      

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5