Primarul Mircea Romocea: Năsăudul va avea centură ocolitoare!

Primarul Mircea Romocea anunţă că oraşul Năsăud va avea o variantă ocolitoare, în perioada următoare urmând să fie elaborat studiul de fezabilitate. Investiţia va fi finanţată din fonduri europene şi are o valoare de aproximativ 9,5 milioane de euro.

         „Comunitatea năsăudeană așteaptă de mulți ani această soluție, care poate avea un impact semnificativ în ceea ce privește soluționarea unor probleme precum: zgomotul intens datorat traficului, poluarea, degradarea caselor și a clădirilor monument istoric, afectate de trecerea utilajelor de mare tonaj.

Anul trecut am început primele demersuri pentru identificarea unei variante optime de ocolire a orașului și, după mai multe întâlniri de lucru cu specialiști din cadrul Ministerului Transporturilor, dar și din cadrul Agenției de Dezvoltare Nord-Vest, iată că am reușit să obținem semnarea unui protocol de colaborare cu CNAIR.

 Tema proiectului a fost realizată și urmează studiul de fezabilitate pentru „Varianta de ocolire a orașului Năsăud” cu o lungime de 4,5 kilometri și un pod peste Râul Someș, investiția totală ridicându-se la valoarea de 9,5 milioane de euro, bani care vor fi accesați în cadrul Programului Operațional de Infrastructură Mare (P.O.I.M)”, explică primarul Romocea.

Potrivit acestuia, proiectul variantei ocolitoare se încadrează, din punctul de vedere al criteriilor de eligibilitate, în parametri impuși de Master Planul General de Transport în vederea asigurării conectivității între regiunile de dezvoltare ale României, dar și pentru asigurarea unui acces rapid între Drumul Național 17C și Drumul Național 17D.

„Îmi doresc să continuăm implementarea proiectului, astfel încât locuitorii orașului să se poată bucura de toate beneficiile unei asemenea investiții”, precizează Mircea Romocea.

 

https://www.facebook.com/mircearomocea

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5