Primarul Nicolae Moldovan: În maximum o lună, voi transmite corect şi viitorii paşi, din punct de vedere politic!

Nicolae Moldovan, prim-vicepreşedinte PSD B-N, a declarat că, în maximum o lună, va anunţa planurile pe care le are cu privire la alegerile din 2024.

„Daţi-mă încă un răgaz de maximum o lună ca să mă pronunţ şi din punctul acesta de vedere. Vă garantez că aşa cum am fost transparent cu dvs şi cu colegii de partid şi cu electoratul, voi transmite corect şi viitorii paşi care se fac din punct de vedere politic, pentru că fiecare om are şi o perspectivă politică, administrativă. În maximum o lună vom vedea formatul în care prezentăm şi aceste momente politice. Să deschidem Băile Figa, să finalizăm cu proiectele şi este timp şi pentru partea politică. Aşa cum v-am arătat de-a lungul timpului, eu întotdeauna m-am bazat pe buna colaborare”, a precizat primarul Nicolae Moldovan.

Comentarii

24/05/23 14:22
Vizitator

Omul sfinteste locul! Nicolae Moldovan se află la cel de-al 6 lea mandat de primar al orasului Beclean, timp în care a demonstrat o excelenta performanță administrativă. Astfel, prin atragerea de fonduri europene a reusit să facă din lacurile sărate de la Figa o adevărată minune punând astfel orasul Beclean pe lista statiunilor balneo-turistice.
Istoria staţiunii balneare de la Figa a început 2008 când zona a fost inclusă într-un proiect, finanţat din fonduri PHARE - „Creşterea valorii potenţialului balnear al lacurilor sărate din regiunea de Nord-Vest”, proiectul în valoare de 4,2 milioane de euro vizând amenajarea a trei staţiuni unde au existat resurse de apă sărată, din care 1,8 milioane de euro au fost alocaţi pentru amenajarea staţiunii Băile Figa. Astfel, construcţia primelor bazine (unul deschis cu apă sărată şi unul închis) de la Figa a început în 2008 şi au fost finalizate în 2010. Încă de la deschidere turiştii, dornici de tratamente cu apă sărată au luat cu asalt staţiunea, în primul an peste 20.000 de turişti trecând porţile complexului balnear. Datorita numărului mare de turişti care au venit la Figa in primii ani, primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, un om cu viziune si vointa a reusit încă din 2011 sa faca un amplu proiect de extindere a parcului balnear care a ajuns la15 hectare de teren si cuprindea amenajarea unui nou bazin cu apă dulce şi a unui bazin rustic cu nămol dar şi a unui jacuzzi exterior. Un an mai târziu staţiunea avea deja mini Aqualand, cu tobogane cu jeturi de apă, saună şi un lac sărat.
Si asta nu e totul. In anul 2012 Complexul Băile Figa şi-a adjudecat, titlul de „Cel mai bun proiect turistic din Regiunea Nord-Vest”, în cadrul unei gale organizate, la începutul lunii mai, la Bucureşti. În competiţie au fost înscrise 700 de planuri administrative, toate cu finanţare europeană, iniţiate de primari de comune şi de oraşe sau de preşedinţi de consilii judeţene din toată ţara, iar în finală s-au calificat 92, la cele 12 secţiuni.
(Vezi: https://www.economica.net/mini-aqualand-cu-trei-tobogane-la-baile-figa-i...)
Investitiile cu bani europeni in Complexul Băile Figa continuă, dar nu au fost neglijate nici celelalte probleme cu care se confruntă orasul Beclean. Este in curs de finalizare centura ocolitoare a orasului în paralel cu implementarea unui amplu proiect de regenerare urbană. De asemenea, a fost construit un nou sediu pentru primăria Beclean si este in constructie noua casă de cultură. A fost modernizată si infrastructura scolară ceea ce a permis ca la inceputul lunii februarie 2023 , un număr de 22 de echipe de robotică, cu peste 200 de concurenți din toate colțurile țării, să se întâlnească în orașul Beclean, la Colegiul Național Petru Rareș, pentru a-și prezenta și testa noile creaţii, înainte de începerea campionatelor internaționale.
Toate acestea si multe altele sunt argumente palpabile pentru ca Nicolae Moldovan să candideze cu sanse maxime la functia de presedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5