Primarul Ovidiu Creţu: Bistriţa poate sta cu fruntea sus, am rezolvat problema câinilor, fără eutanasiere

Primarul Ovidiu Creţu spune că în ceea ce priveşte câinii comunitari, Bistriţa are o poziţie foarte bună: „Am reuşit, prin colaborare extrem de bună, cu asociaţiile care se ocupă de animale, Tora şi Animaterra, să soluţionăm această problemă. Nu spun că nu mai sunt câini vagabonzi, mai sunt câţiva în padocul de pe str. Victor Babeş, sunt ocupate mai puţin de jumătate dintre locuri. Tora a reuşit să facă foarte multe exporturi. Apoi, datorită unor cheltuieli pe care asociaţie nu le-a mai putut suporta, am preluat noi adăpostul, lucrăm în continuare cu sprijinul lor şi am exportat foarte mulţi câini trataţi, sănătoşi, cu toate vaccinurile făcute, în special în Germania. Din acest punct de vedere, Bistriţa poate sta cu fruntea sus că am rezolvat problema câinilor, fără să apelăm la eutanasiere. Rezolvarea definitivă a acestei probleme este, când pe străzi nu va fi niciun câine, când padocul municipal va avea cinci locuri, nu 80. Toţi câinii cu stăpâni vor trebui să fie cipaţi, iar cei care nu au valoare genetică să fie sterilizaţi. Va trebui să răspundem fiecare de câinele din ogradă şi în momentul în care apar căţei să gestionăm acest lucru într-un mod eficient, fără să deranjăm societatea. În momentul în care vom găsi pe stradă un câine cu cip vom şti cine e proprietarul şi o să-l amendăm că nu a avut grijă de câine”.

Comentarii

11/02/16 09:41
Vizitator

In mandatul lui Cretu Bistrita europeana are o poziţie foarte bună in ceea ce priveşte câinii comunitari. Urmatorul punct pe agenda lui Cretu este rezolvarea situatiei veveritelor. Oamenii pot sa mai astepte.

11/02/16 18:03
Cititor

Pai, intocmai de aia nu-si duc oamenii cainii sa si-i microcipeze... si cei gasiti umbland telelei si aiurea peste tot, n-o sa-i recunoasca nimeni, niciodata ca-s ai lor. Faptul ca cineva da de mancare ( din mila ) unui caine teleleu si acesta saracul sta si doarme in parcare sub masina lui, sau la poarta curtii sale, nu inseamna ca-i al proprietarului de masina sau al celui unde sta sub tufele din fata casei sale...
Va intreb domnule primar, ... cainii hoinari, fara stapan... ai cui sunt si de ce nu-i microcipati ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5