Primarul Traian Ogâgău: Încă nu am primit demisia şefului de ocol şi a celor răspunzători de tăierile ilegale de arbori

Primarul oraşului Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, s-a arătat contrariat de rezultatele controlului de la Ocolul Silvic Cormaia-Anieş, în fondul forestier proprietate a oraşului-staţiune. „Încă nu am primit demisia şefului de ocol şi a tuturor celor răspunzători!”, a transmis primarul Ogâgău.

În fapt, Garda Forestieră Cluj desfăşoară un control în Cantonul nr. 7 Valea lui David. „Până la data de 13.09.2019 au fost identificate un număr de 3350 cioate provenite din tăieri ilegale de arbori, cu un volum de 2.994,56 mc şi o valoare a pagubei de 1.070.315 lei”, se arată în comunicatul Gărzii Forestiere. Pădurarului titular al cantonului i-au fost solicitate explicaţii cu privire la constatările făcute cu ocazia patrulărilor în canton, răspunsul acestuia fiind că nu a identificat nimic în neregulă.

  Ocolul Silvic Cormaia Anieş a demarat procedura de cercetare disciplinară a pădurarului titular de canton, acesta refuzând să participe la controlul în teren., Şeful ocolului silvic a emis o decizie prin care a fracţionat cantonul în vederea peredării acestuia în pază către alţi trei pădurari, în mod provizoriu până la angajarea unui nou pădurar. Pădurarul a refuzat şi să participe la predarea cantonului.

„După finalizarea controlului, Garda Forestieră Cluj va sesiza din nou Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud cu privire la valoarea totală a pagubelor produse fondului forestier”, menţionează inspectorul şef al Găzii Forestiere Cluj, ing. Istrate Şteţco.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5