Primarul Traian Ogâgău: Proiectul SOS Aqua Primus, de 4,6 milioane euro, selectat pentru finanţare

Primarul oraşului Sângeorz-Băi, Taian Ogâgău, anunţă că proiectul „S.O.S (Satul, Orașul, Stațiunea) Aqua Primus”, în valoare de 4,6 milioane euro, a fost selectat spre finanţare. Proiectul a fost depus pe Axa 7 – Turism, Prioritatea 7.1- Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Dragi sângeorzeni, vreau să împărtășesc bucuria împreună cu voi! Proiectele sunt singura noastră șansă pentru dezvoltarea comunității!
Dupa muncă și rasplată... A fost selectat pentru finanţare proiectul “S.O.S (Satul, Orașul, Stațiunea) Aqua Primus”, în valoare de 4,6 milioane de euro, urmează etapa de precontractare și procedura de achiziție proiectare și execuție! 
Iată, cu răbdare, eforturile noastre dau roade, iar stațiunea o să aibă o cu totul altă imagine. Urmează și alte proiecte care sunt depuse și cu ajutorul bunului Dumnezeu lucrurile merg spre normalitate! Împreună facem lucruri minunate!”, transmite primarul Traian Ogâgău.

Proiectul  „S.O.S. (Satul-Orașul-Stațiunea) AQUA PRIMUS Sângeroz– Băi” vizează mai multe obiective, printre care  “Primus. Captarea, transportul și amenajarea în scop touristic”,  “Apele minerale”, “Trasee turistice de legătură cu satul tradițional si amenajare Cascada Cheilor”, “Spațiul cultural”, “Amenajare spaţii verzi şi zone pentru turiști în vederea punerii în valoare a Stațiunii – Oraș Sîngeorz – Băi.”

Investiția în strategia de dezvoltare turistică a orașului – stațiune Sângeorz - Băi şi transformarea acesteia şi a zonelor limitrofe într-un spațiu modern, atractiv care să funcționeze fără întrerupere ziua și noaptea și în toate anotimpurile pentru satisfacerea celor mai pretențioase dorințe ale vizitatorilor, va aduce numeroase avantaje la nivel local, regional și național, este justificarea acestui proiect. Prcatic, vorbim de creșterea gradului de atractivitate a zonei prin dezvoltarea principalelor puncte de interes local; creșterea numărului de turiști români și străini în zonă, având în vedere potențialul balnear şi agroturistic al stațiunii; crearea de noi locuri de muncă şi implicit scăderea ratei șomajului în zonă; vreșterea competitivității la nivel local, regional si național, potențial antreprenorial şi de investiție; creșterea cifrelor de afaceri la unitățile de cazare si alimentație publică şi prin organizarea de concursuri şi festivități sezoniere; dezvoltarea unei atitudini durabile: protecția mediului şi ocrotirea monumentelor naturii, educație ecologică a turiștilor, educație culturală si agroturistică a localnicilor; mreșterea veniturilor fermelor agroturistice. Prin urmare, implementarea acestui proiect va avea rezultate favorabile atât pentru investitori cît si pentru grupurile țintă vizate, remarcă administraţia locală .

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5