Primarul Vasile Şut: Ca autoritate locală, nu reușim să strângem toate gunoaiele aruncate, așa că luăm măsuri!

Primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Şut, face un apel la responsabilitate către locuitorii comunei pentru a nu mai arunca la voia întâmplării deşeurile. Potrivit acestuia, administraţia a făcut demersurile pentru cumpărarea nunor camere video de supraveghere, dar a majorat şi amenzile pentru cei care depozitează ilegal gunoaie.
"Cu toții ne dorim o localitate curată însă, dacă nu ne implicăm cu toții, eforturile administrației locale sunt zadarnice. Am început în ultimele zile să salubrizăm întreaga localitate și să eliminăm gunoaiele din zonele unde este interzisă depozitarea acestora, dar mai avem încă mult de lucru. Vă rog pe toți să nu mai depozitați gunoaiele în zonele publice pentru că urmează să aibă loc numeroase controale! Vă reamintesc că este interzisă depozitarea gunoaielor și a altor deșeuri (rumeguș, materiale de construcții, etc.) pe malurile apelor dar și în alte spații care nu sunt amenajate în acest scop.
Amenzile care pot fi aplicate celor care nu respectă legea și depozitează gunoaiele în locuri interzise sunt extrem de mari și se pot confisca inclusiv mijloacele de transport folosite pentru a duce reziduurile. Pe lângă poliția locală sunt și alte instituții abilitate să aplice amenzi pentru gunoiul depozitat în locuri nepermise – Apele Române, Garda de Mediu, Jandarmeria, etc., de aceea vă rog să țineți cont de prevederile legale și să nu ne trezim în situația neplăcută în care instituțiile statului să fie nevoite să aplice sancțiuni administrației locale sau cetățenilor care nu respectă acest lucru.
Noi, ca și autoritate locală, nu reușim să strângem toate gunoaiele care se aruncă, așa că este nevoie să luăm măsuri. Primăria comunei Tiha Bârgăului a început demersurile pentru a achiziționa și camere de supraveghere care vor fi montate în locurile unde se depozitează ilegal gunoaie, camere cu ajutorul cărora îi vom identifica pe cei ce nu respectă legea.
În ultima ședință a Consiliului Local Tiha Bârgăului s-a decis majorarea cuantumului amenzilor și acestea variază acum între 2000 și 5000 de lei pentru persoanele fizice și între 3000 și 6000 de lei pentru persoanele juridice.
Este momentul în care trebuie să înțelegem cu toții că e nevoie să fim mai responsabili și că domeniul public nu este groapă de gunoi! Cei care nu vor să înțeleagă acest lucru vor fi amendați!
Vă mulțumesc tuturor pentru implicare și vă rog să ne anunțați dacă vedeți persoane care aruncă gunoaie în alte locuri decât cele amenajate, pentru a lua cât mai repede măsuri împotriva acestora", a transmis primarul Vasile Şut.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5