Albia Someşului, mai curată la Şanţ! Primarul Marian Forogău: Vreau o colaborare bună cu locuitorii comunei, dar îi vom sancţiona pe cei care aruncă deşeurile în apă!

             Autorităţile locale din comuna Şanţ au început acţiunile de salubrizare a malurilor râului Someş, făcând apel la responsabilitatea cetăţenilor, dar şi a turiştilor care ajung în această localitate.

          „Am început curăţenia încă de săptămâna trecută. Suntem implicaţi în această activitate, deşeurile de lângă apă sunt o problemă a mai multor comune. Respectăm legea şi regulile. Am mobilizat peste 30 de persoane. În primul rând acţiunea de ecologizare a vizat râul Someş, facem curăţenie până la Valea Măriilor, dar şi în acea zonă, însă acolo sunt probleme mult mai mici. Am implicat personalul Ocolului Silvic, beneficiari ai ajutorului minim garantat în baza Legii 416, dar şi pompieri voluntari, oameni destoinici şi harnici care vor să ne ajute. Am adunat cam 2-3 tone pe zi. Noi am început din partea de jos, de la intrarea în comuna Şanţ. Vom merge şi pe afluenţii râului Someş, pe Cârţibav, Cârţibuş, Valea Măriilor. Nu ne optim până totul va fi în regulă”, a declarat primarul Marian Forogău.

Primarul Marian Forogău a atras atenţia asupra amenzilor care vor fi aplicate pentru cei certaţi cu bunul simţ, anunţând şi amplasarea unor camere video pentru supravegherea zonelor vulnerabile.

„Dragi şănţeni, vă rog să fiţi atenţi şi vă rog din suflet să nu mai aruncaţi deşeuri pe apă. Amenzile sunt foarte mari. Amenda minimă e de 15.000 lei. Rog pe toţi locuitorii Văii Someşului să nu mai recurgă la acest gest. Trebuie să fim curaţi, să respecătm natura. În comuna Şanţ vom achiziţiona, pentru început, 15-20 de camere de supraveghere video şi o să le amplasăm în locurile mai aglomerate şi unde ştim că se aruncă gunoaie. Nu vreau să le fac rău şănţenilor, îmi doresc o colaborare bună, aşa am început şi aşa îmi doresc şi în continuare, dar trebuie să respectăm nişte reguli şi cei care vor fi prinşi vor fi sancţionaţi”, a adăugat primarul Marian Forogău.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5