Să oprim poluarea mediului!
,,E timpul să oprim poluarea mediului!”. Iniţiativa aparţine echipei de promovare a campaniei ,,Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Bistriţa-Năsăud”. Voluntarii au atras atenţia asupra poluării mediului înconjurător într-un mod inedit.
Încă de joi dimineaţa, bistriţenii au putut zări în diverse zone ale oraşului, rondouri amenajate sub forma unor ceasuri, având cadranele formate din gazon natural şi…. gunoaie. Din păcate, din ce în ce mai multe gunoaie.
,,Începem acţiunea de cea mai mare amploare pe raza judeţului, şi anume informarea fiecărui cetăţean. În acest sens am instalat cinci ceasuri în diverse locaţii din oraşul nostru, unul în faţa Consiliului Judeţean, unul pe Pietonal, pe strada Independenţei, în zona Lamă şi pe bulevardul Decebal. Mesajul este unul singur, şi anume - E timpul să oprim poluarea mediului! Prin ceasurile pe care le-am instalat am încercat să reproducem ceea se întâmplă în tot judeţul, în fiecare localitate, indiferent că e oraş, că e comună, şi
anume, cum ne invadează gunoaiele. Populaţia trebuie să conştientizeze acest lucru. (…)Am văzut deja şi reacţii, lumea se opreşte, îşi face fotografii, primeşte pliante de la noi, şi ne bucurăm de acest lucru. Am avut şi mici incidente. Joi dimineaţa, echipa de salubritate a vrut să ne strângă gunoaiele dintr-o jumătate de ceas. Bine că am reuşit să-i oprim la timp. Sper să nu se mai întâmple, şi îi rog să lase gunoaiele la locul lor, pentru că le strângem noi la finalul acţiunii. Ceasurile vor rămâne pe amplasamentul lor câteva zile de acum încolo, şi ne ocupăm noi de întreţinerea lor ”, ne-a declarat Bogdan Graur, coordonatorul campaniei de promovare a proiectului ,,Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Bistriţa-Năsăud”.
Acţiunea a fost gândită pentru a trage un semnal de alarmă faţă de mizeria şi poluarea din oraş. Nu în ultimul rând, voluntarii au vrut să atragă atenţia asupra numărului din ce în ce mai mic de spaţii verzi din Bistriţa.
,,Mai avem şi o acţiune foarte amplă de împărţit fluturaşi. Fiecare persoană cu care vom intra în contact va afla de la tinerii voluntari, informaţii despre proiect, şi mai precis ce trebuie să facă pentru a susţine proiectul şi pentru a avea un beneficiu în urma acestuia”, a concluzionat Bogdan Graur.
Campania vine în sprijinul eforturilor Consiliului Judeţean care implementează, în această perioadă, un proiect pentru gestionarea deşeurilor menajere, finanţat din fonduri europene.
Citiţi şi:
- Un angajat al Muzeului Grăniceresc din Năsăud, marele câştigător al concursului,,Fotoreporter pentru mediu”
- Start la concursul „Fotoreporter pentru mediu”
- Liceenii, informaţi asupra colectării selective a deşeurilor
- Paşaportul Verde pentru Poiana Negri
- Nu aruncaţi PET-urile! Sere, solarii şi case din cel mai comun deşeu produs de gospodăriile din România
Adaugă comentariu nou