În primele trei luni, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi de peste 160.000 lei. Vezi cu poţi sesiza nereguli în minicavacanţa de Rusalii!

În primele trei luni ale anului, comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au efectuat 184 acţiuni de control care au cuprins domeniul produselor alimentare, al produselor nealimentare cât şi sfera atât de largă a serviciilor destinate populaţiei. Potrivit comisarului şef adjunct Dina Suciu, în urma verificărilor au fost întocmite 85 de procese-verbale de constatare a contravenţiei, fiind aplicate 66 amenzi în valoare de 162.500 lei.  În plus, au fost întocmite 17 procese- verbale de distrugere a mărfurilor.

„Pentru a verifica în laborator parametrii de calitate şi conformitate cu normele şi standardele în vigoare ale anumitor produse, au fost întocmite 2 procese-verbale de prelevare prin care s-au prelevat eşantioane din produse pentru care au existat suspiciuni de neconformitate”, menţionează Dina Suciu.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor BN reaminteşte operatorilor economici din judeţul nostru că vine în întâmpinarea acestora, mai ales a celor care se află la începutul activităţii, precum şi micilor producători - persoane fizice autorizate, mici meseriaşi - prin consiliere la cerere, gratuit, fiind necesară doar depunerea unei solicitări scrise în acest sens.

Altfel, în perioada zilelor libere legale 1, 2 şi 5 iunie, Comisariatul Judetean pentru Protecţia Consumatorilor BN va asigura permanenta pentru preluarea reclamaţiilor la numărul de telefon 0263.211681.

„Pentru situaţii deosebite, daca evaluarea nivelului de risc pe care îl reprezintă evenimentul respectiv va arăta că e nevoie de o intervenţie, există pregătită echipa de intervenţie operativă. De asemenea, consumatorii pot apela Telefonul Consumatorului 0219551 pentru consiliere şi informatii referitor la modul de depunere a unei reclamaţii sau pot înregistra reclamaţiile online pe site-ul www.anpc.gov.ro/formular sesizare online”, precizează comisarul şef adjunct Dina Suciu.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5