Prinşi la furat lemne. Vezi ce au păţit

În perioada 20-24 ianuarie a.c., poliţiştii au organizat şi desfăşurat, pe raza judeţului, acţiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor din domeniul silviculturii., fiind constatate cinci infracţiuni la regimul silvic. De asemenea, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.000 lei şi a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 108,24 mc material lemons, în valoare totală de 19751 lei.
Astfel, la data de 20 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică, în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere, au efectuat controale de specialitate la societăţi comerciale care au ca obiect de activitate exploatarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.
Cu această ocazie, poliţiştii au constatat faptul că, o societate comercială ar fi efectuat operațiuni nelegale cu material lemons, existând neconcordanțe între locurile de încărcare a mijloacelor de transport și proveniența materialului lemnos.
În cauză s-a aplicat o sancțiune contravențională conform Legii nr. 171/2010, în valoare de 6.000 de lei și s-a confiscat cantitatea de 84,45 mc de material lemnos, în valoare de 10.872 lei.
***
De asemenea, la data de 24 ianuarie a.c., poliţiştii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului au identificat şi indisponibilizat, la locuinţa unui bărbat de 75 de ani, din localitatea Susenii Bîrgăului, cantitatea de 16,46 mc material lemons, fără a avea documente legale de proveniență.
***
La data de 24 ianuarie a.c., pe DJ 172, pe raza localităţii Cociu, poliţiştii au identificat în trafic un bărbat, de 34 de ani, din Bistriţa, în timp ce transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 6.2 mc material lemons, fără a deţine acte de provenienţă legală.
Cel în cauză a fost sancţionat conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 5000 lei, iar materialul lemons şi autovehiculul au fost confiscate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5