PRIORITĂŢI ALE COMUNEI PRUNDU BÂRGĂULUI

Drumul european al comunei Prundu Bârgăului necesită continuarea proiectelor începute, dar şi implementarea unora noi, în conformitate cu cerinţele unei infrastructuri durabile. În toamna acestui an, vechea capitală a Ţării Bârgaielor se află într-un vast şantier. Se lucrează intens la finalizarea programului de alimentare cu apă şi canalizare, la construcţia podurilor, fiind terminat cel din Vadul Secului şi în curs de finalizare, până la începutul iernii, cele de pe rîul Bistriţa, la confluienţa cu Valea Cioară şi în satul Suseni. Sunt în curs lucrări construcţie şi finisare la şcoli şi de reabilitare a sediului actualei primării, urmând a se aplica hotărârea de construire a unei clădiri noi, conforme cu cerinţele europene. Sunt în întîrziere lucrările de amenajare la cimitirul Oţelea şi se lucrează la drumul avut în administrare, între Tihuţa – Drumul Romanilor şi Tăşuleasa, care a fost îndreptat cu buldozerul şi urmează a fi pietruit, fiind accesibil până în iarnă. Este cunoscut din vechime ca “Pârâul Poştei”, un drum foarte folosit, cu veşnice probleme, care nu a fost luate niciodată în serios, deşi a fost, mereu, o prioritate.

Una dintre realizările importante, ale noii administraţii prundene, este fosta groapa de gunoi din Susenii Bârgăului, atât de mult mediatizată în presa scrisă şi la televiziune, care a fost închisă, de către noul primar Ilie Avram, interzicându-se depozitarea gunoaielor, iar terenul a fost curăţat, urmând a se nivela şi repune în circuit, printr-un camping modern, situat pe malul Bistriţei, într-o zonă pitorească.

Prioritatea principală, cu posibilităţi de realizare într-un termen mai îndelungat, rămâne noul sediu al primăriei, a reabilitării şcolilor şi grădiniţelor, a clădirilor de importanţă istorică locală, a construcţiei unei case de cultură şi a modernizării Centrului Civic al comunei Prundu Bârgăului, din zona Parcului cu Castani, a pârâului Secu, rîurilor Tiha şi Bistriţa, dar şi a zonelor marginale, pe baza unor planuri de urbanism şi a unor proiecte specializate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5