Priorităţile primarului Sorin Sfintean de la Șieu Odorhei: Modernizarea drumurilor locale, extinderea şi dotarea unităţilor de învăţământ şi cultură

         De peste 20 de ani în administraţia locală, în anul 2004 a fost ales viceprimar, iar din noiembrie 2011 primar al comunei Şieu Odorhei, o comună cu şapte sate -  Şirioara, Coasta, Şieu Cristur, Agrişu de Jos, Agrişu de Sus, Bretea şi satul de centru Şieu Odorhei, precum şi Viile Cristurului - Sorin Sfintean a reuşit să schimbe înfăţişarea aşezărilor prin obiective de investiţii importante. Comuna nu prea e bogată financiar, dar aici trăiesc şi muncesc oameni harnici şi beneficiază de o administraţie care, de câţiva ani, reuşeşte să schimbe arhitectura localității. Sunt multe obiective ce au fost finalizate în ultimii ani şi vom menţiona doar câteva dintre ele.

         Prioritare au fost drumurile, au fost modernizate căile de acces din Cristur Şieu, Coasta, Bretea, în localitatea Şieu Odorhei fiind turnat un covor asfaltic pe strada principală. De asemenea, s-a acţionat pentru îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată, alimentarea cu apă în Viile Cristurului, construirea reţelei de apă în comună. Şi în domeniul învăţământului şi culturii au fost obiective finalizate, precum construirea unei grădiniţe cu două săli de clasă în Şieu Odorhei, reabilitarea şi modernizarea grădiniţelor din Agrişu de Jos şi Cristur Şieu.

         Proiecte importante se află în derulare şi pentru perioada anilor următori. Şi, o veste bună pentru locuitorii satului Şirioara. Primarul Sorin Sfintean promite că, de sărbătorile Pascale, Căminul Cultural, ridicat din temelii, va fi dat în folosinţă. Zona respectivă, străjuită de parcul localităţii, va deveni una de referinţă nu numai pentru sătenii de aici. Se va acţiona pentru dotarea cu mobilier şi materiale didactice şi echipamente digitale la Şcoala Generală din Şieu Odorhei, Căminul Cultural din Bretea va fi modernizat, iar cel din Agrişu de Jos va fi reabilitat din temelii. Se are în vedere şi consolidarea, modernizarea şi dotarea Dispensarului Medical din localitatea Şieu Odorhei de care vor beneficia cetăţenii comunei. Şi să mai notăm că se vor realiza capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile pentru autoconsumul comunei, respectiv iluminatul public, şcoli, cămine culturale, dispensar medical etc.

         Sunt doar câteva dintre obiectivele ce se află pe masa de lucru a Consiliului Local, a consilierilor, primarul Sorin Sfintean angajându-se ca aceste obiective, precum şi altele, să ducă la un confort sporit pentru toţi cetăţenii comunei.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5