Prizonerii zăpezii, ajutaţi de angajaţii Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud şi ISU

Primele camioane cu ajutoare au ajuns în judeţul Vrancea

Luni, 13 februarie, au fost trimise primele ajutoare din judeţul Bistriţa-Năsăud, către locuitorii localităţilor Chiojdeni şi Vintileasca din judeţul Vrancea.

Donaţiile au constat în:

1. Produse alimentare neperisabile donate de cetăţeni din municipiul Bistriţa, aproximativ 2 tone colectate prin hipermarketurile Kauffland, Lidl, Unicarm, Billa, Carrefour;

2. Pâine – 730 buc donate de SC CERACOM SRL, SC VALYBIA SRL Bistriţa, SC VALYBIA PAN SRL Beclean, SC RUS EUROPAN SRL, SC GAMA SRL, SC PAN AROMA SRL, SC PRIMERA COM SRL Bistriţa, SC VIL-DENES COM SRL Beclean. SC NIAGARA IMPEX SRL Năsăud, SC DABRO IMPEX SRL Blajenii de Sus;

3. Produse lactate –250 kg donate de SC BENDEAR CRIS PROD SRL Şieu Măgheruş, SC LECH LCTO SRL Lechinţa;

4. Preparate din carne –150 kg donate de SC AGRO-INVEST SRL Bistriţa, SC CARAIMAN SRL Bistriţa, SC REBRISOREANA SRL Bistriţa

5. 10 cutii cu diverse alimente de strictă necesitate de la SC VARODIMEXSRL Bistriţa;

6. Lemn de foc – 15 tone donaţie SC FRASINUL SRL, transport asigurat de SC TRANSMIXT SA Bistriţa.

7. Brichete de rumeguş – 25 tone, inclusiv transport, donate de MIS Grup ;

Prefectul judeţului mulţumeşte tuturor participanţilor la acţiune pentru disponibilitatea de care au dat dovadă pentru a ajuta semenii lor din localităţile sinistrate.

Prefectura continuă campania de colectare de ajutoare umanitare

Instituţia Prefectului judeţul Bistriţa-Năsăud continuă acţiunea umanitară de colectare a ajutoarelor pentru locuitorii satelor sinistrate din judeţele afectate de fenomenele meteorologice deosebite din ultima perioadă.

În acest sens, locuitorii municipiului Bistriţa care doresc să ajute persoanele afectate pot să doneze produse alimentare neperisabile de strictă necesitate (orez, zahăr, ulei, conserve, apă plată sau minerală, etc.) la marile centre comerciale din municipiul Bistriţa: Billa, Carrefour, Kaufland, Unicarm .

Colectarea produselor se va face în perioada 14 - 19 februarie 2012 .

Pentru donaţii de la domiciliu vă rugăm sa apelaţi Instituţia Prefectului la numărul de telefon: 0263.216.150 int. 29021 sau 0746928256 – doamna Mariana Tulai.

Tăşuleasa Social şi ISU, solidari cu sinistraţii din Vrancea

În cadrul campaniei umanitare de colectare de ajutoare pentru sinistraţii din judeţele afectate de fenomenele meteorologice din ultima perioadă Asociaţia Tăşuleasa Social, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa, au venit in ajutorarea sinistraţilor afectaţi de ninsorile abundente din ultima perioadă.

Astfel, marţi 14 februarie, un camion pus la dispoziţie de ISU Bistriţa, încărcat cu 4 tone de ajutoare pentru oamenii aflaţi în zonele izolate a ajuns în judeţul Vrancea, localitatea Gura Caliţei.

Ajutoarele oferite de Tăşuleasa Social constau în produse de strictă necesitate pentru aceasta situaţie: alimente neperisabile, ciocolată, multivitamine, produse de igiena personală şi băuturi energizante.

Drumul de acces spre comuna Gura Caliţei este practicabil după mai bine de trei săptămâni în care localitatea afectata de viscol a fost izolată complet.

Aceasta acţiune organizată de Tăşuleasa Social a fost sprjinită de partenerul tradiţional Die Johanniter din Germania şi de S.C. Pombis S.R.L. care a donat sucuri naturale şi mere. Prin aceasta intervenţie se doreşte ajutoarea a aproximativ 300 de familii din aceasta zonă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5