Voluntarii de la Tăşuleasa Social au ajuns la sinistraţii din Vrancea

Fotografii: Roxana Suci

În cadrul campaniei umanitare de colectare de ajutoare pentru sinistraţii din judeţele afectate de fenomenele meteorologice din ultima perioadă, voluntarii de la Tăşuleasa Social, jurnalistul Florin Săsărman de la Radio Cluj şi cameramanul Gigi Cherecheşiu de la TVR, împreună cu un echipaj de la ISU au venit în ajutorarea sinistraţilor afectaţi de ninsorile abundente din ultima perioadă.

Dotaţi cu două maşini de teren, şi sprijiniţi de echipajul de la ISU Bistriţa şi ISU Vrancea, cei 12 voluntari ai asociaţiei, au trecut pe la fiecare gospodărie din sat şi au lăsat câte un pachet.

,,Destinaţia iniţială la care ne-am propus să ajungem era comuna Gura Caliţei, dar din cauza inaccesibilităţii în acea zonă, voluntarii de la Tăşuleasa Social au fost direcţionaţi spre o alta localitată care avea nevoie urgentă de ajutor.

Camionul încărcat cu 5 tone de produse, echivalentul în bani a 15.000 de euro, a ajuns în comuna Garoafa, satul Răchitosul, care mai bine de doua săptămâni a fost complet izolat”, ne-au comunicat reprezentanţii Tăşuleasa Social.

Având experienţă în astfel de situaţii limită, de la inundaţiile din anii precedenţi, voluntarii de la Tăşuleasa Social au ştiut care sunt produsele de strictă necesitate în aceste situaţii.

,,Familiile s-au bucurat de ajutorul primit. Acesta a constat în alimente neperisabile, multivitamine, băuturi energizante, produse de igienă personală, sucuri naturale şi mere”, au precizat voluntarii.

Produsele donate au fost din resursele proprii ale Asociaţiei Tăşuleasa Social, organizaţiei germane Die Johanniter la care s-a alăturat şi S.C. Pombis S.R.L.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5