Probleme pe drumul dintre Suplai şi Bichigiu. Primarul Buşcoiu: Nu am făcut recepţia finală, constructorul va interveni, cu banii din garanţie

Odată cu venirea primăverii, reapar problemele pe drumul care face legătura între Suplai şi Mănăstirea Bichigiu. Un cititor a sesizat faptul că pe anumite porţiuni „terenul a început să o ia la vale”, reclamând faptul că lucrările de consolidare nu au fost făcute ca la carte, dar au fost recepţionate de Primăria Zagra.

Drumul se află pe raza comunei Zagra, a fost asfaltat pe fonduri europene, nu știu din ce categorie face parte comunal sau forestier. Acest drum face legătura între satele Suplai com Zagra și Bichigiu, comunaTelciu. Porțiunea cu probleme grave este între localităţile Suplai și Mănăstirea din acea zonă. Această porțiune a fost receptată de Primăria Zagra cu grave probleme tehnice și de execuție. Pe acest drum se poate merge între localităţile Coșbuc - Bichigiu- Suplai- Poieni-Zagra-Mocod, în caz de necesitate poate fi folosit ca variantă pentru ocolirea zonei Salva sau alte probleme întâmpinate pe zona de tranzit”, scrie cititorul nostru.

De cealaltă parte, autorităţile locale din Zagra au confirmat problemele apărute pe acest tronson de drum. „Vreau să precizez că a fost făcută doar recepţia la terminarea lucrărilor, însă nu şi recepţia finală, definitivă. Au apărut acele situaţii, încă de anul trecut, cu alunecările de teren. E o zonă, într-adevăr, care ne creează probleme, s-a intervenit deja de două ori. În această primăvară, constructorul va lucra din nou, pentru că nefiind semnată recepţia finală, există banii din garanţie”, ne-a declarat primarul Dumitru Buşcoiu.

Drumul forestier a fost modernizat cu finanţare europeană, prin Măsura 125 C în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 1,5 milioane euro.  Anul trecut, în iunie, zona Suplai a fost afectată de o furtună puternică şi de inundaţii, care au afectat inclusiv acest drum. Mai mult, au fost puse la pământ aproximativ 20 hectare de pădure, în această săptămână debutând şi lucrările de exploaatre forestieră pentru 5000 mc de material lemnos.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5