Procurorul din Năsăud, “îngropat” în 2300 de dosare

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, la prezentarea bilanţului activităţii Ministerului Public pe anul 2010, că mulţi procurori au fost nevoiţi să depună eforturi suplimentare în condiţiile în care asistăm la o subnormare de posturi în instituţii.

“Există în continuare parchete, care funcţionează cu un singur procuror. Imaginaţi-vă un parchet cum este cel de la Strehaia, unde un singur procuror trebuie să soluţioneze toate dosarele penale întocmite de 11 unităţi de poliţie, trebuie să participe în toate şedinţele de judecată şi trebuie să îndeplinească toate atribuţiile administrative ale parchetului. În aceleaşi condiţii a lucrat şi singurul procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat care a avut de soluţionat 2.700 de dosare, cel de la Năsăud, care a avut 2.300 de dosare, sau cel de la Lieşti care a avut 1.700”, a explicat procurorul general Laura Codruţa Kovesi.

La Năsăud, postul de prim-procuror este vacant. Postul a rămas neocupat după scandalul în care a fost implicat fostul şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, Adriana Veturia Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5