Deficit de personal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a remarcat, la bilanţul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, deficitul de personal din sistem şi implicit volumul foarte mare de activitate care revine fiecărui procuror.

„Principalele probleme sesizate la bilanţ sunt lipsa de personal şi volumul mare de activitate a procurorilor. La Parchetul Judecătoriei Bistriţa, pe o schemă de opt procurori lucrează doar doi, iar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda din şase procurori lucrează doar trei. Cred că organizarea mai multor sesiuni de admitere în sistem ar fi binevenite. De asemenea, cred că intrarea în vigoare a noilor coduri - Codul Penal şi Codul de Procedură Penală - va rezolva, parţial, problema lipsei de personal. Numărul de procurori din România este peste media europeană, dar problema o reprezintă volumul de activitate care creşte an de an şi modul în care este distribuit în sistem. Datorită reglementării competenţei, avem discrepanţe, unităţi de parchet în care se soluţionează 300 de dosare şi unităţi din acelaşi judeţ unde numărul dosarelor este de ordinul miilor”, a explicat Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul general s-a arătat mulţumită de activitatea colegilor de pe raza Parchetului Curţii de Apel Cluj, inclusiv cei din Bistriţa-Năsăud. În cifre, 123 de procurori din patru judeţe au avut de soluţionat circa 118.000 dosare penale. „Din totalul dosarelor, au fost soluţionate peste 37.000 de cauze, dar cel mai important lucru e faptul că au reuşit să soluţioneze peste 4.400 de rechizitorii. Colegii s-au axat anul trecut pe dosare cu finalitate, au dat dovadă de o mai mare fermitate în aplicarea legii şi au fost trimişi în judecată peste 5.800 de persoane”, a menţionat procurorul general.

Potrivit site-ului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, procurorii bistriţeni au soluţionat anul trecut un număr de 5696 cauze, în creştere cu 8,43 procente faţă de 2010 şi au întocmit rechizitorii în 520 cauze.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5